Dacă credeați că oamenii nu mai citesc cărți ,,adevărate” deoarece online-ul e plin de biblioteci virtuale, se pare că v-ați înșelat, iar dovada este chiar aici.

Se pare că timișorenii au fost atrași de reducerile cărților oferite la inaugurarea librăriei Cărturești, la fel cum i-a atras și designul interior al acesteia. Pare-se că aspectul și conținutul sunt doi factori importanți într-un business, iar această librărie a știut cum să le combine că să atragă clienți.

Dacă și ție îți place să citești, însă nu ai timp de pierdut prin librării, cumpărăturile online te salvează. Intră aici și găsești cele mai cool cărți la prețuri reduse.

Librăria Cărturești din Timișoara s-a deschis în locul unei alte celebre librării și anume ,,Mihai Eminescu” chiar în centrul orașului.

Mă bucur că oamenii încă mai sunt interesați de cărți și calcă pragurile librăriilor. La fel cum m-aș bucura dacă biblioteca din living ar fi mai mare decât televizorul românilor noștri.

De ce trebuie să citim mai mult?

Un om pasionat de citit, în momentul când are în mână o carte cu miros de hârtie nouă sau veche, cu scris mignion sau imens se simte ca în Rai. Atât de plăcut este ca cititor să simți acele pagini cum trec prin degetele tale și cum întri pur și simplu în poveste, este o senzație de vis.

Consider că este vital să citești, căci cititul îți va aduce doar beneficii. Îți poate deschide noi orizonturi, vocabularul tău se îmbogățește.Deci devii practic, în timp, alt și alt om. Mereu mai bun, mai deschis, mai liber.

Câți oamenii mai citesc în ziua de azi?

Câți mai răsfoiesc o carte, pagină cu pagină să simtă fiecare literă și cuvânt?

Puțini foarte puțini, doar 3% români mai citesc, suntem pe ultimul loc în Europa.

Înțeleg că uneori e mult mai util să te folosești de tehnologie. Nu e greșit! Dar să nu uităm de unde am pornit, căci prin citit nu doar că ne însușim noi cunoștințe, dar susținem și munca autorilor. Nici abecedarul nu mai e ce a fost odată. Mi-ar plăcea să încurajăm mai mult noile generații să țină în mână o carte în locul telefonului, o oră măcar.

Autor: Sângeorzan Gina

Sursa: tion.ro

Sursa foto: Adevărul