Se deschide prima clinică de terapie asistată cu animale din România

Se deschide prima clinică de terapie asistată cu animale din România, în Cluj-Napoca! În data de 22 februarie Psy Plus va fi prima clinică de terapie standard asistată din România! Inaugurarea sa va avea loc în Cluj-Napoca!

Clinica Psy Plus se adreseazã atât copiiilor, cât şi adulţilor, care suferă de diverse deficienţe sau cu tulburări din spectrul autist. Echipa este una multidisciplinară, formată din specialişti în sănătatea mintală şi 7 câini de terapie. Serviciile oferite includ: terapie standard (terapie cognitiv comportamentală, ABA, logopedie) şi terapie asistată de animale. Terapia asistatã de animale (TAA) este o terapie complementară, a cărei beneficii psihologice, cognitive, fizice şi sociale au fost dovedite din punct de vedere ştiinţific.

În cadrul evenimentului de inaugurare se vor desfăşura ateliere pentru copii, în care cei mici vor învăţa jucându-se alãturi de câinii de terapie, potrivit unui comunicat de presă. portalsm.ro transmite că misiunea Psy Plus este de a diminua suferința cauzată de diferite tulburări emoționale, de dezvoltare sau cognitive și stigma asociată acestora.

Acest tip de terapie oferã un cadru de acceptare necondiţionatã, creşte motivaţia, activeazã atenţia şi capacitatea de concentrare, creşte stima de sine, diminueazã stresul, precum şi nivelul depresiei şi al anxietãţii. TAA se adreseazã atât copiiilor, cât şi adulţilor, fiind recomandatã în intervenţia unui spectru foarte larg de tulburãri, precum depresie, anxietate, atacuri de panicã, tulburãri din spectrul autist, anxietate socialã, tulburare de stres post-traumatic, tulburare obsesiv-compulsivã, Alzheimer, diverse tipuri de dizabilitãţi etc.

Care este rolul câinilor de terapie?

Câinii de terapie au un rol motivator, ajutându-i pe beneficiari sã depăşeascã mai uşor obstacolele întâlnite. Rezultatele cercetãrilor aratã cã interacţiunea cu un animal reduce nivelul de cortizol (hormon al stresului) şi creşte nivelul oxitocinei, contribuind la starea de bine şi de relaxare.

Astfel procesul terapeutic este mai plăcut, iar rezultatele apar mai repede. În cazul copiiilor cu autism, câinii de terapie faciliteazã stabilirea unei conexiuni şi a interacţiunilor sociale, declară clinica.


sursa foto: turnulsfatului


 

Cristian-Raul Peterlin
Cristian-Raul Peterlinhttps://jurnalcotidian501195846.wordpress.com/
Peterlin Cristian-Raul are 18 ani, studiază la Colegiul Național „Andrei Mureşanu” elev în clasa a XII-a, profil filologie. Este pasionat de teatru şi de misterele istoriei. Apreciază arta și filmele vechi.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare