Temperatură de 20°C în Antarctica pentru prima dată în istorie!

"în Texte" by

A fost înregistrată pentru prima dată în istorie temperatura de 20°C în Antarctica. Acest lucru marchează instabilitatea climei la nivel global.

Oamenii de știință au semnalat înregistrarea temperaturii de 20.75°C în Insula Seymour pe data de 9 februarie. Noul record depășește cu aproape un grad temperatura de 19.8°C înregistrată în 1982 pe Insula Signy.

Insulele și peninsulele din jur s-au încălzit cu 3°C comparativ cu temperatura înregistrată în era preindustrială, reprezentând una dintre cele mai mari rată de încălzire de pe Glob.

„Observăm tendința de încălzire în cele mai multe locuri pe care le supraveghem, însă nu am mai văzut nimic asemănător“ declara Carlos Schaefer. Acesta lucrează pentru un proiect brazilian ce urmărește schimbarea climatică în 23 de situri din Antarctica, conform The Guardian.

Oamenii de știință care colectează datele despre situația din Antarctica au mărturisit că ceea ce se întâmplă este „anormal și incredibil“. Oamenii ocupați de programul brazilian consideră că factorii încălzirii sunt reprezentați de curenții calzi ai apelor, dar și de El Niño.  Aceștia au un impact variat pe suprafața Antarcticii.

70% din apa dulce de pe planetă se găsește aici sub formă de zăpadă și gheață. Dacă s-ar topi, nivelul oceanului planetar ar crește cu 50-60 de metri. Oamenii de știință estimează că la sfârșitul secolui apele vor crește între 30 și 110 cm în funcție de comportamentul oamenilor.

 

 

Elevă a Liceului Teoretic „Ion Constantin Brătianu” din Hațeg iubește literatura. Cu dorința de a scrie cât mai mult, s-a alăturat echipei POV21 pe data de 30 aprilie 2019. Este îndrăgostită de sentimente, natură și umanitate, fire analitică și realistă continuă să scrie despre ceea ce vede în jur.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi