S-a confirmat primul caz de coronavirus al unui cetățean român, la bordul navei Diamond Princess

S-a confirmat prima infecție cu coronavirus a unui cetățean român! Acesta a fost depistat cu coronavirus la bordul navei Diamond Princess! MAE precizează că acesta a fost transportat în Japonia pentru tratament de specialitate, în izolare.

Ministerul de Externe al Japoniei, conform știrilor PRO TV, a notificat Ambasada României din Japonia despre unul dintre cetățenii români, suspecți de coronavirus.  Pe nava operată de compania Princess Cruise numită Diamond Princess, aflată în carantină de pe 3 februarie în largul Japoniei, sunt 3.711 de oameni. Dintre acești, 17 sunt români: 15 membri ai echipajului și doi pasageri.

Ministerul de Externe al Japoniei a declarat că cetățeanul român a fost depistat pozitiv cu virusul pneumoniei virale și că acesta a fost transport într-un spital specializat, în izolare, pentru tratament de specialitate.

Declarația MAE:

„Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către Ministerul de Externe al Japoniei că un cetățean român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu virusul pneumoniei virale (coronavirus).

Cetățeanul român a fost transferat pentru izolare și tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situații. Misiunea diplomatică a României în Japonia se află în legătură cu cetățeanul român și a efectuat, în regim de urgență, demersuri pentru obținerea de informații suplimentare cu privire la procedurile sanitare ulterioare care vor fi derulate de către autoritățile nipone. De asemenea, Ambasada României în Japonia menține legătura și cu ceilalți cetățeni români aflați pe vasul Diamond Princess. Pe vas s-au aflat 17 cetățeni români (15 membri ai echipajului și 2 pasageri)”.

sursa foto: businessinsider

Cristian-Raul Peterlin
Cristian-Raul Peterlinhttps://jurnalcotidian501195846.wordpress.com/
Peterlin Cristian-Raul are 18 ani, studiază la Colegiul Național „Andrei Mureşanu” elev în clasa a XII-a, profil filologie. Este pasionat de teatru şi de misterele istoriei. Apreciază arta și filmele vechi.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare