Vulpița și Viorel

În România secolului XXI, în 2020, facem vedete din Vulpița și Viorel, îi ducem în vizită la Parlament, dar ignorăm protestul CNE din fața Prefecturii!

Ne-a lăsat cândva Tudor Mușatescu o vorbă de duh: „Prostul face tot ce poate ca să nu treacă neobservat”, și mai au românii noștri zicala ,,minte poporul cu televizorul”, pe care aș vrea să o aplic, dar, din păcate, ăștia sunt o parte din românii noștri: proști, dar de o prostie care semnalizează excesiv.

La unul dintre posturile de televiziune cu o audiență de top apare într-o seară accesată direct următoarea glumă a omenirii: o vulpiță infidelă, amantul acuzat de viol și soțul agresiv, căruia-i place apa de prune. Câteva milioane de români, printre care mulți copii stând cu sufletul la gură în așteptarea deznodământului: l-a înșelat sau nu l-a înșelat Vulpița Veronica pe Viorel? Al cui e copilul? Rămân la TV?

Întrebarea mea este: ce Doamne apără și păzește caută cuplul minune pe un post de televiziune?

Avem în România, slavă Domnului, copii cu merite deosebite, olimpici internaționali, cu povești de viață care îți fac pielea de găină și din care am avea ce să învățăm. Avem zeci de mii de probleme de care să ne facem griji, autostrăzi promise de pe vremea răposatului, sisteme corupte, răpiri, cazuri ale căror dosare stau uitate pe un birou al poliției timp de luni de zile, zeci de ani, nedeslușite. Noi, însă, popor elevat, prezentăm un soț agresiv, alcoolic, o nulitate contemporană, alături de soția infidelă, o Vulpiță care umblă din prost în prost, din sat în sat, în căutare de pradă mai consistentă-n portofel.

Dar chiar și așa, alegem să-i promovăm, să-i ducem pe Vulpița și Viorel în vizită la Parlament, de dragul emisiunii, că doar nu strică un alt subiect de anvergură națională.

Dar când Consiliul Național al Elevilor (CNE) protestează în fața Prefecturii din Timișoara, ne prefacem că nu-i vedem?

Reprezentanții CNE au protestat zilele acestea în fața Prefecturii din Timișoara cerând abrogarea OUG 51/2019, adică ordonanța de urgență care îngrădește caracterul gratuit al învățământului din țara noastră, unde mulți elevi sunt obligați să-și plătească din propriile resurse financiare și așa scăzute, naveta zilnică la școală, dar cazul acesta nu este mediatizat, nu este considerat important de către televiziune.

Prin urmare, dragi români, dacă oamenii vin la voi și abordează subiectul educației în școli, întoarceți capul, dar dacă o veveriță, vulpiță, Veronică a lui Viorel, apare la TV, toată România e în aer și bubuie continuu.

CNE a primit invitații gratuite la Parlament pentru dezbaterea unor probleme ale învățământului românesc după ce a protestat ore bune?

Nici vorbă. Cine a vizitat zilele astea Comisia de Agricultură a Parlamentului cu ajutorul televiziunii, cu turma de cameramani și reporteri după ei? Vulpița și „Veorel”. Bravo, România!

Așadar și prin urmare, Vulpița Veronica a ajuns subiect de interes public cu cele 11 aventuri ale sale, la 21 de ani, căsătorită de 5 și cu o fetiță de 2 ani, în grija bunicilor. Tot ei sunt cei care i-au întreținut pe ce doi soți buclucași până la vârsta de 40, respectiv 21 de ani. O comedie de moravuri, ce are în prim-plan un Viorel turmentat, cu chef de bătaie, care aleargă prin sat cu foarfeca o nevastă dornică de senzații tari. Tot ea și-a acuzat unul din amanți de viol, acuzație falsă conform testului poligraf, amant care intră în direct să acuze soțul de rele tratamente aplicate Vulpiței.

Ce vor cei doi să facă?

Ați crede că răspunsul ar fi fie un divorț, fie căutarea unor locuri de muncă pentru a avea grijă de fetiță, nu?

Uităm, însă, că lenea e mare, prostia e incurabilă și parcă atunci când te cunoaște un popor, te îmbracă, te machiază, te coafează și te hrănește o televiziune, a sta degeaba și a plânge cu lacrimi de crocodil pe sticlă sună chiar favorabil.

Locuri de muncă separate nu vor, Viorel a muncit doar 2 luni în cei 40 de ani și Vulpiței îi place pe sticlă.

Ce au vrut să arate cei de la CNE, în câteva cuvinte?

Faptul că România ARE NEVOIE să-ți focuseze atenția către educația copiilor țării, astfel încât „vedete” precum cuplul Vulpița Veronica și Viorel plus amanții să nu mai fie promovate.

Ce promovăm până la urmă? Prostia? Infidelitatea? Lenea de a munci? Asta arătăm poporului? Asta pompăm în mass-media și televiziune? O imagine a ce, a unor personaje demne de râsul-plânsul? Căci dacă da, opriți planeta, vreau să cobor!

În caz că vreți să aflați mai multe despre oameni promovați de televiziune fără motive certe, aici avem soluția!

1 COMENTARIU