Copilul de 4 ani și opt luni, anesteziat luni la un cabinet stomatologic, a murit miercuri seară după ora 18:00.

În urma anesteziei generale efectuate la cabinetul stomatologic privat din Pitești, acesta a intrat marți în comă. Se pare că al treilea stop cardiorespirator i-a fost fatal. Nereușind să-l resusciteze, medicii au declarat după ora 18:00 decesul.

Medicul anestezist a declarat marți că tipul de sedare în cazul copilului a fost unul obișnuit, motivând faptul că a folosit aceeași metodă cu peste 400 de copii.

Inspectorii sanitari au interzis activitatea de anestezie-analgosedare în cele 5 cabinete medicale ale clinicii stomatologice din Pitești, până la intrarea în legalitate.

De aici aflăm tragicul aspect că activitatea de anestezie-analgosedare era practic ilegală în clinica răspunzătoare.

Clinica din Pitești este acum sancționată cu o amendă contravențională în valoare de 20.000 lei. În același timp, s-a sesizat Colegiul Medicilor Dentiști, iar poliția a deschis o anchetă.

Sursa: Digi 24

1 COMENTARIU

  1. Clinica stomatologica,pai cum mama ma-sii sa mai si recunosti ca ai repetat acest experiment mortal pe atatia copii,mai parintilor,chiar nu mai aveti instinct ,mai mamelor….trebuie pedepsit acest medic handicapat,a luat viata unui copil nevinovat cu buna stiinta,nici dreptul de a efectua anestezie generala nu aveau…atat costa viata unui copil,o amenda?Ochi pt ochi!