Un adolescent român participă la Turul Franței după ce a făcut „o schemă” cu bicicleta cuiva!

De peste 100 de ani, Turul Franței adună cei mai buni cicliști de pe glob.

De la colțul blocului la Tour de France!

Astfel poate fi descrisă povestea lui Virgil, tânărul de 15 ani care acum pedalează contra celor mai dârji bicicliști ai lumii, totul începând cu bicicleta furată!
În ziua de pauză de dinaintea etapei din sudul Franței, l-am găsit pe Virgil verificând lanțul bicicletei. „Au trecut deja 6 zile din competiție, dar bița nu m-a lăsat. Trebuie să mă mai țină încă 200 kilometri măcar, până la următoarea oprire.”.

Povestea lui a început cu câteva săptămâni în urmă, când a împrumutat bicicleta unui copil mai mic.

„I-am zis să mi-o dea și mie puțin, să fac o schemă cu BMX-ul lui. A zis că mi-l dă, dar numai puțin. Și-apăi am dat o tură, apoi încă una, și încă una, în jurul școlii. Mi-a zis că dacă nu îi returnez bicicleta, îl sună pe tac-su’, care e ceva polițai. Mda…fix. Mare mi-a fost mirarea când, după vreo 20 de ture, văd că vine de mână cu o matahală cu chipiu. Dracu’ i-o mai dat-o înapoi, am pedalat cât am putut de tare în direcția opusă.”

Și s-a dus, s-a dus, și s-a tot dus.

Oameni din toată țara au observat lupul biciclist singuratic, care pedala către asfințit. A apărut pe la știrile locale și regionale, fiind denumit un „Forrest Gump mioritic”. Oamenii au început să-i admire anduranța și curajul. Pe la Vama Cenad, a primit un SMS. „Mă pregăteam să trec vama, când am primit un SMS de la Tour de France. Mi-a părut rău că n-am mers deloc pe la orele de franceză (sau engleză), dar un vameș mi-a tradus. Eram invitat să particip la ediția de anul acesta a unui concurs de ciclism. Am zis că de ce nu, pentru că oricum înapoi nu mă puteam întoarce.”.

Și iată-l pe Virgil, lider de poziție după etapa a treia a concursului.

În presa internațională a fost asemuit lui Eddie the Eagle, legenda britanică a săriturilor cu schiurile. „Din câte înțeleg, și-a finanțat singur toată participarea – echipament, drum, tot. Și e al naibii de rezistent, talentat și determinat”, a declarat Jacques Ciordelle, jurnalist belgian. „Prefer bermudele astea albe că îmi e mai ușor să rezist. Și pedalez la bustul gol fiindcă sunt mai aerodinamic – asta îmi dă un avantaj, cred eu. Oh, și mulțimea adoră când fac câte o schemă cu Bemeul.”.

Nu toate sunt roz pentru Virgil. Tatăl lui Adinel, copilul a cărui bicicletă este invidiată acum de mapamond, a depus plângere la poliție.

„Star sau nu, talentat sau nu, nu se poate să fure bicicleta. I-am cumpărat-o copilului de ziua lui. Trebuie să răspundă pentru fapta sa”, a mărturisit furios Gusti, polițist la rutieră. Comisarul Mugur Botmărean, de pe lângă Tribunalul Propulșești, declară că „[…] din păcate, nu putem lua nicio măsură pentru a-i ajuta la momentul acesta. Deși este un furt, Gusti nu deține niciun act doveditor că bicicleta îi aparține. Chiar el a declarat că a găsit-o la un preț bun în Piața Obor. Astfel, nu îl putem da pe Virgil în urmărire internațională, și așteptăm să se repatrieze. Când se întoarce în România, se va continua procesul.”

„Ăsta este atac la persoană, și la imaginea mea publică. Cum poate declara că i-am furat bicicleta când i-am spus clar că fac o schemă. Ei bine, n-am zis cât o să dureze schema. Dacă iau tricoul galben la final, o să îmi mut domiciliul în Franța și aduc și familia. La anul o să vreau să îmi apăr titlul”, a răbufnit Virgil către jurnaliștii români și italieni. Dincolo de această controversă, nu trebuie să uităm că suntem reprezentați în cea mai importantă competiție de ciclism la nivel global.

Încă o dată, România arată că sportul este unul din punctele noastre forte. Hai, România, hai, Virgil!

Ești consumator de satiră? Avem ceva care s-ar putea să-ți placă… chiar aici!

Autor: Adrian Muntean

Adrian Muntean
Adrian Muntean
Este student în anul III la Geografie, în cadrul Facultății de Geografie – Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca (UBB) - fost elev al Colegiului Național „Iancu de Hunedoara”, Hunedoara. Adrian este un om curios care mereu caută să îi ajute pe ceilalți. Adoră istoria, limbile străine, jocurile video și teologia. Este membru POV din Septembrie 2019 și și-a (re)descoperit prin acest proiect pasiunea pentru scris.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare