Gloria Bistrița s-a calificat în sferturile Cupei EHF, a doua competiție internațională ca valoare, după DELO EHF Champions League! Echipa românească se află la prima sa participare și scrie istorie pentru Bistrița, țară și club, ajungând atât de departe.

Gloria a mers cap la cap cu Erd, la pauză fiind scorul de 12-12. În sala din Budapesta unde joacă și vicecampioana Ungariei, Ferencsvaros, Bistrița i-a ținut piept echipei care acum câteva etape învingea câștigătoarea Cupei EHF de anul trecut, Siofok.

Cu un gram de noroc și intervenții din altă lume ale portarului Gloriei, Darly Zoqbi de Paula, Bistrița a condus Erd până aproape de finalul partidei și la 3 goluri. Cu o eliminare și atac, însă, Gloria a scăpat pentru două minute meciul din mână și în minutul 29: 56 se vedeau conduse la un gol. Magistral, Valentina Ardean Elisei înscrie în poarta maghiarelor și Gloria egalează pe tabelă! Scor final: 24-24!

Gloria Bistrița și Odense sunt echipele care se califică mai departe în sferturile Cupei EHF, Erd și Lublin pierzând șansa de a participa în partea superioară a competiției.

Parcursul Gloriei Bistrița în Cupa EHF

Debutul bistrițencelor în Cupa EHF a început relativ bine, egalând în deplasare cu MKS Perla Lublin, campioana Poloniei. Scorul din deplasarea cu Lublin a fost 22-22, după ce Gloria a condus și la 6 goluri multipla medaliată poloneză.

A urmat un meci româno-maghiar între Gloria Bistrița și Erd Handball, în Sala Polivalentă Bistrița, duelul terminându-se la egalitate, 25-25. Gloria a avut șansa de a bate formația maghiară, la ultimul atac, însă mingea a fost prea mult ținută pe atacul bistrițencelor.

Cu două puncte în grupă, fără vreo înfrângere, Gloria a dat peste colosul danez Odense, favorită la câștigarea grupei. Pe teren propriu, nordicele au reușit să învingă ardelencele în ultimele minute, meciul mergând cap la cap, fiind chiar condus de Gloria.

Obosită după câteva meciuri programate la trei zile distanță, Gloria Bistrița întâlnește în retur echipa din Danemarca, Odense, de această dată dormică să câștige, fapt care s-a îndeplinit. Gloria a învins marea rivală din grupă cu 25-23, după un meci de foc în polivalenta bistrițeană.

Penultimul meci cu Lublin, acasă, a fost antrenament cu public pentru bistrițence. Gloria s-a distanțat din primele minute de echipa venită din Champions League și a reușit să o învingă la un rezultat care putea fi mult mai mare dacă în ultimele 10-8 minute nu s-ar fi scos titlularele din teren: 26-20.

Acum, Gloria Bistrița a egalat la Erd Handball din Ungaria cu scorul de 24-24 și s-a calificat în sferturile Cupei EHF. Rezultatele sunt notabile, fiind prima participare a echipei românești într-o competiție internațională. Horațiu Pașca, antrenor principal CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud a declarat într-un interviu exclusiv pentru Network TV înaintea partidei:

„Șansele Gloriei să câștige sunt de 50% (…) Cred că Gloria Bistrița poate să facă orice își propune să facă”

Puteți găsi interviul aici: Horațiu Pașca despre calificarea Gloriei Bistrița în Cupa EHF


sursa foto: CS Gloria 2018