Jaqueline Cristian a câștigat un al doilea punct pentru România la Fed Cup în fața Veronikăi Kudermetova. După un meci dominat de româncă, Veronika a cedat, iar setul doi a fost mai ușor pentru Jaqueline!

J. Cristian a servit de două ori pentru meci. De precizat este că românca se situează pe locul 197 WTA, iar Veronika pe locul 38 WTA! Scorul a fost 7-5/6-3, după ce românca a revenit de la 5-2 pentru Veronika. Florin Segărceanu s-a decis în ultima clipă că Jaqueline trebuie să joace cu Kudermetova! Până atunci Gabriela Ruse trebuia să o înfrunte pe rusoaică.

A fost cel mai mare și mai important meci al Jaquelinei Cristian, fiind la debutul său în Fed Cup. Și-a depășit condiția învingând o jucătoare de top 40 WTA, situată pe locul 38. Ultima victorie mare a româncei a fost contra Soranei Cîrstea, scor (6-4, 4-6, 6-2), la BRD Bucharest Open 2019. Sorana ocupa locul 81 WTA la acea vreme

„Încerc să-mi găsesc cuvintele, tremur, nu știu ce să spun, cum să încep acest discurs… Mulțumesc că ați venit, că mă susțineți. Simt energia, am fost foarte emoționată, vă mulțumesc. Încă de la început am crezut că pot învinge. Mi-am zis că e șansa mea și trebuie să mă bucur de ea, să profit. Am simțit toată bucuria publicului și a staffului și am reușit. M-ați ajutat extrem de mult, vă iubesc!”
Jaqueline Cristian

Urmează meciul de dublu, meci decisiv,  prin care România se poate califica la Turneul Final de la Budapesta. Vor reprezenta țara noastră Jaqueline Cristian – Gabriela Ruse!