Călin Ioan
Călin Ioan

Culoare. Muzică. Dans.

Acestea erau cuvintele ce-i defineau viața omului drag de lângă tine, înainte să afle că un duşman s-a năpustit asupra-i și nu are de gând să plece prea curând. Îți scriu asta ție, celui care eşti sănătos și puternic, ție, cel ce de cum deschizi ochii îți pui în gând ceea ce ai de făcut într-o zi normală. Nu-ți scriu ca să mă plâng, ci ca să te ajut. Să te ajut să realizezi ce viață minunată ai, câte lucruri frumoase te înconjoară și cât de recunoscător ar trebui să fii.

Îți scriu cu speranța de a stârni ceva în tine,

oferind astfel o mână de ajutor celui de lângă tine, celui ce are nevoie, celui care, poate, împărtășește suferința a peste 700.000 de români. Acesta este numărul aproximativ al oamenilor diagnosticați cu cancer din România, un număr alarmant de mare, pe care îl putem opri din creștere doar prin bunăvoință.

Călin Ioan

Astăzi vreau să vă vorbesc despre un om.

Un om pe care, personal, nu-l cunosc, dar despre care am aflat atât de multe și pe care, acum, am impresia că îl cunosc dintotdeauna. El este Călin Ioan, un tânăr de 18 ani ce duce o luptă puternică. Carcinom mucinos colon metastazic cu 12 mutații genetice sau, mai pe scurt, cancer de colon avansat cu metastaze. „Cum a putut această boală să mă transforme atât de mult în doar câteva zile…”, acestea sunt vorbele lui în legătură cu boala care s-a năpustit asupra sa într-una dintre cele mai prospere și importante perioade din viața unui om.
Situația în care se află Călin Ioan este, din păcate, asemănătoare cu cea a multor persoane diagnosticate cu o astfel de boală.

Pentru persoanele ce vor să contribuie la oferirea unei speranțe acestui suflet crud. Mai jos sunt atașate conturile beneficiarului Liță Cucu, tatăl lui Călin Ioan:
RON: RO64 INGB 0000 9999 0984 4095
EUR: RO29 INGB 0000 9999 0984 4143
Cod SWIFT: INGBROBU
Cod BIC: 606410008

Transferat într-un spital din Turcia…

El descrie astfel: „Provin dintr-o familie modestă din satul Mușetești, județul Argeș. Salariile părinților mei nu sunt îndeajuns pentru a acoperi costurile tratamentului meu. Mama a fost nevoită să-și dea demisia ca să fie lângă mine. Tatăl meu este singurul care aduce bani în casă, salariul minim pe economie”. Una dintre soluțiile pe care familia a găsit-o convenabilă a fost realizarea unei strângeri de fonduri pe platforma Facebook, o modalitate de a aduna banii necesari, care a fost chiar benefică!

Afirm că planeta este fundamental clădită pe baza oamenilor răi.

Oameni răi, egoiști și reci. Că lumea este un haos al răutăților, al pașilor grăbiți, al săruturilor răpite pe fugă. Îmi asum vorbele, dar nu și oamenii. Oamenii mei sunt doar aceia ce văd binele, cei ce privesc dincolo de perechea de ochi sclipitori, dincolo de zâmbetul fals, dincolo de 3 cuvinte fără rost. Surprinzător, i-am găsit în orașul meu.

Călin Ioan

Crezi că n-ar putea exista ceva mai frumos? Ba da!

Ei au arătat că, pe lângă acest suflet angelic pe care îl au, știu să ofere un gram, o speranță unui copil aflat la o răscruce de drumuri. Ne-am mobilizat pentru al nostru Călin Ioan și am participat fiecare cu o sumă în strângerea banilor necesari pentru realizarea tratamentelor corespunzătoare. Acum, Călin a trecut de a treia ședință de chimioterapie, iar corpul reacționează pozitiv tratamentului. În plus, în câteva săptămâni de la aflarea veștii, am pregătit un spectacol caritabil în care am lăsat și o parte a sufletului nostru. Am dovedit că empatia, iubirea și bunătatea sunt încă trăsături ce înving în orice situație, în orice împrejurare.

Am arătat că doar împreună putem reuși!

Am demonstrat că încă mai există umanitate, că nu suntem doar niște corpuri mergătoare. Am demonstrat că, pe lângă vocile superbe ce izvorăsc din niște copii talentați, pe lângă pașii de dans ce te poartă în povești profunde, pe lângă scenetele interpretate, rupte din realitate, am păstrat vie speranța, alături de dorința de a ajuta, de a face bine.

Prin empatie, am scos la iveală cele mai puternice calități: bunătatea și milostenia.

Dragii mei, știu că ceea ce spun pare de domeniul fantasticului, însă datorită unei singure secunde rupte din rutină, puteți salva vieți. O secundă atât de nesemnificativă pentru noi, dar atât de prețioasă pentru persoanele aflate la ananghie. Avem nevoie doar de un moment ce inițiază un adevărat proces, de o izbucnire, de un semnal de alarmă al sufletului, ce răspândește bunătate în jur. Atât! Atât de simplu, și totuși atât de greu de oferit.

„Nu vreau să mor!

Vreau să fiu lângă familia mea, să-mi urmez visul… vreau să trăiesc!” Acesta este mesajul tânărului nostru, dar și al oamenilor purtători de suferințe ce strigă după ajutor.

Așadar, vă rog, lăsați să irumpă ce-i mai bun din voi! Faceți cât mai des fapte bune! Donați oamenilor ce au nevoie de ajutor! Oferiți cât de mult puteți! Acordați o șansă la viață! Este atât de simplu! Lăsați umanitatea să vă definească!

Autor: Cristina Gabriela Ionescu