Medicul care a prezis Coronavirusul a murit la spital după ce a fost infectat cu acesta. Coronavirusul a ucis sute de oameni, infectând mii.

Dr. Li Wenliang lucra la centrul focarului în decembrie, când a observat șapte cazuri de virus pe care credea a fi Sars – virusul care a dus la o epidemie globală în 2003. Se credea că aceste cazuri provin din piața fructelor de mare din Huanan, Wuhan și pacienții erau în carantină în spitalul său. Când medicul și-a anunțat colegii pe un grup de messenger despre focar și necesitatea punerii sub carantină în regim de urgență, autoritățile chineze l-au vizitat. A fost acuzat de alarmare falsă a poporului.

Nu știi cine a fost Li Wenliang? Află aici.

Când Coronavirusul, virusul care face parte din familia coronaviride, s-a extins fiind declarată oficial stare de urgență globală, medicul a fost văzut ca un erou. Lucrurile au luat o întorsătură nefericită pentru Wenliang, deoarece a contractat virusul.

Doctorul Li Wenliang s-a stins din viață la doar 34 de ani, vineri. Reacții dure din partea poporului chinez.

Presa de stat a provocat confuzie după ce a afirmat și apoi a infirmat moartea lui Wenliang, retrăgând știrea.

Li Wenliang- erou pentru popor, motivul reacțiilor dure îndreptate spre Guvern.

Conform The New York Times, oamenii au început o adevărată revoltă în mediul online. Au postat celebra melodie din Les Miserables „Do you hear the people sing?“ (Auziți oamenii cum cântă?).

Este invocat articolul 35 din Constituția Chinei, care declară dreptul la liberă exprimare!

Aceștia au folosit și Twitter-ul ca platformă, citând fraze din poemul „For Whom the Bell Tolls“ (Pentru cel care bate clopotul).

Xu Danei, fondatorul platformei WeChat, a scris într-un mesaj: „În noaptea asta, este un moment monumental pentru conștiința noastră colectivă. “

În comunitatea cenzurată a Chinei, este ceva extrem de rar ca oamenii să-și exprime public furia față de conducere.

Propaganda Partidului Comunist cedează!

Mesajele de furie, doliu și ură față de conducerea Chinei curg pe rețelele sociale. Chiar și Partidul Comunist a părut să recunoască vina în cazul Li Wenliang, motiv pentru care au numit o echipă să cerceteze „problemele menționate de public în cazul Li Wenliang“, potrivit The New York Times.

Oamenii sunt supărați, revoltați după ce medicul care a prezis Coronavirusul a murit din cauza acestuia. Autoritățile au fost acuzate, pentru că nu au luat măsurile necesare pentru a împiedica epidemia din 2003. Pentru că nu a fost ascultat, acum medicul Li Wenliang este simbolul Dreptului la Liberă Exprimare.