FED Cup! A început barajul pentru FED Cup, unde România întâlnește Rusia, fără Simona Halep. Primul meci din cadrul barajului s-a disputat între Gabriela Ruse și Ekaterina Alexandrova. Turneul final se va disputa la Budapesta, iar țările calificate sunt Ungaria (țara gazdă) și Franța.

Gabriela Ruse (126 WTA) a pierdut primul punct în lupta din baraj în fața Alexandrovei Ekaterina care reprezintă Rusia! Scorul de la finalul jocului 1-6/4-6 (0-2). Gabriela a avut doar 36% mingi câștigate pe primul serviciu al său!

Primul serviciu a părut, în primul set, cel mai slab punct al jocului Gabrielei Ruse. Sportiva noastră a câștigat doar cinci dintre cele 14 mingi jucate pe primul serviciu, un procentaj modest, de 36%.

Ekaterina Alexandrova a avut 10 greșeli neforțate în primul set, cu una mai mult decât Gabriela Ruse, având în vedere stilul de joc al rusoaicei, care a încercat aproape în permanență să atace agresiv, în forță, punct care putea să fie forte pentru Gabriela.

„Am zis și la început că va conta începutul de meci, a intrat mult prea emotivă. Și Alexandrova era un pic emoționată și credeam că își va reveni în setul doi. A avut momentele alea în care a avut câteva avantaje, putea fi 5-4 pentru ea. Nu o să vorbesc cu ea, o las să se liniștească, cu siguranță voia să câștige!” – a declarat antrenorul Gabrielei Ruse.

Statisticile meciului:

  • Ași: Ruse 0, Alexandrova 2
  • Duble greșeli: Ruse 2, Alexandrova 3
  • Puncte câștigate cu primul serviciu: Ruse 36%, Alexandrova 79%
  • Mingi de break fructificate: Ruse 1/6, Alexandrova 3/5
  • Lovituri câștigătoare: Ruse 3, Alexandrova 6
  • Greșeli neforțate: Ruse 9, Alexandrova 10

Urmează Ana Bogdan – Veronika Kudermetova. Hai, România!