Finish! Tibi Ușeriu a terminat cursa de la Yukon pe locul al doilea, după elvețianul Fabian Imfeld care a trecut linia de final la ora 15:15 (ora României). Românul a încheiat cursa la ora 21:10, aproximativ. Acesta a parcurs 305,2 mile, adică 490 de kilometri!

Dacă vrei să afli mai multe despre viața controversată a lui Tibi Ușeriu, dar și despre mentalitatea sa de învingător, cumpără-i cartea de aici!

Yukon Arctic Ultra Maraton este unul dintre cele mai periculoase (și spectaculoase) curse din lume, prezentând un rai înghețat și concurenți care se luptă pentru supremație între „oamenii de fier”, în nordul Canadei. S-au înscris peste 30 de persoane, au pornit la drum 23 și au rămas, până în ultima zi de concurs doi: Fabian Imfeld și Tibi Ușeriu.

Fabian Imfeld a câștigat Yukon Arctic Maraton 2020 după o cursă „infernală” în iadul alb. Acesta se afla acum două zile la egalitate cu Tibi Ușeriu, însă a terminat primul cursa, după aproape 7 zile.  A menținut o diferență de 30-40 de kilometri între el și Tibi Ușeriu, dormind strategic și odihnindu-se în defavoarea românului. Avea și un as în mânecă – rachete de zăpadă.

Cursa lui Tibi Ușeriu a fost disponibilă live aici.

Tibi declara acum câteva zile faptul că elvețianul ar putea avea un avantaj, faptul că deține rachete de zăpadă și, practic, „zboară” peste nămeții canadieni. Tibi, însă, a trebuit să alerge și să meargă în zăpadă până la genunchi.

Fără foc nu ar fi rezistat și s-a rătăcit!

Tibi Ușeriu se clasează pe locul 2 la Yukon, ajungând la linia de finish după 7 zile, aproximativ la ora 21:10 (ora României). În lupta cu frigul, fiind temperaturi și mai scăzute decât -40 de grade Celsius, a declarat pentru pagina Tășuleasa Social:

„Simt acum frigul total altfel, tăt îi altfel, știi. No, da’ îi dăm în geacă, dară de aia am venit să o ducem până la capăt. La un moment dat, m-am pierdut un pic, m-am pierdut, m-am oprit, mi-am făcut un foc nu știu ce și am luat-o pe un drum de ăsta de al vânătorilor și m-am dus, m-am dus, m-am dus, n-am mai văzut semne.”