Fabian Imfeld, elvețianul cu tărie de oțel, a câștigat Yukon Arctic Maraton 2020 după o cursă „infernală” în iadul alb. Acesta se afla acum două zile la egalitate cu Tibi Ușeriu, însă a terminat primul cursa, după aproape 7 zile. Elvețianul a parcurs 490 kilometri printre ghețurile din Canada!

În condiții extreme, imposibile derulării vieții normale, Fabian Imfeld a dat piept frigului și zăpezii până la genunchi în unul dintre cele mai periculoase concursuri de tip maraton, Yukon Arctic Ultra 2020. Singurul care a mai rămas acum în cursă este românul Tibi Ușeriu.

La drum au pornit 23 de concurenți care au renunțat rând pe rând, în așa fel încât au mai rămas doar doi în concurs: Tibi Ușeriu și Fabian Imfeld. Elvețianul a menținut un avans față de Tibi de 30-40 de kilometri, românul egalându-l doar în ziua a cincea, când Imfeld a pornit din nou la drum dintr-un drum de verificare, iar Tibi a făcut un repaus destul de consistent, lăsându-l pe elvețian șă ia din nou avans.

Acesta a terminat cursa în cinci zile, 18 ore și aproximativ 50 de minute, în jurul orei 15:15 (ora României). A parcurs în total 305,1 mile, adică undeva la 490 de kilometri. La această ore, Tibi Ușeriu mai are 19 kilometri până la linia de finish!

sursa: Facebook Montane Yukon Arctic Ultra