Donald Trump, președintele Statelor Unite ale Americii, unul dintre cele mai populare personaje de pe Twitter, dar și unul dintre cei mai controversați lideri politici, a fost achitat astăzi după acuzațiile de abuz de putere și obstrucționarea Congresului.

Îți mai aduci aminte cum a început 2020? Meme-urile cu al Treilea Război Mondial au dominat internetul. Mai multe despre asta, chiar aici.

De ce a fost acuzat Donald Trump?

Pe scurt, liderul de la Casa Albă a fost acuzat de abuz de putere după ce s-a făcut public, de către o sursă anonimă, faptul că l-ar fi șantajat pe președintele Ucrainei. Trump ar fi întrerupt ajutorul militar către Ucraina dacă Volodymyr Zelensky nu ar fi căutat lucruri din trecutul adversarului președintelui Americii. Adversarul principal al lui Donald Trump pentru alegerile din 2020 este Joe Biden, fostul Vicepreședinte al Americii. Liderul Ucrainei, Volodymyr Zelensky, trebuia să găsească pete în trecutul advesarului lui Trump.

Democrații au decis că acest fapt este o dovadă clară de abuz de putere și obstrucționarea Congresului. Astfel, au cerut cercetarea lui Trump după ce mai mulți oficiali au fost chemați să depună mărturie. Senatorii, republicani, ar fi însemnat să se întoarcă împotriva lui Trump.

Cum a decurs votul?

Pe prima acuzație, cea de abuz de putere, Mitt Romney, senatorul Utah, a fost singurul care a votat pentru condamnarea lui Trump. Finalul votului a fost de 52-48 pentru achitarea lui Donald Trump. Pe cea de-a doua acuzație, președintele american a fost votat ca nevinovat de către același senator. Votul final a fost de 53-47.

Singurul care a întors armele împotriva președintelui a fost Mitt Romney pe acuzația de abuz de putere, dar totul s-a redus, în final, la majoritate.

Este a treia oară în istoria Americii când un președinte este pus sub acuzare și este a treia oară când este achitat pe toate articolele suspendării.

Rămâne de văzut cum vor decurge alegerile. Pariez că va fi un show delicios.

Sursa foto: President Donald Trump | Kevin C. Cox/Getty Images


Autor: Miruna A. Sabău