A murit Kirk Douglas, unul dintre puținii supraviețuitori ai Epocii de Aur hollywoodiene. Acesta avea vârsta de 103 ani.

Kirk Douglas a jucat în peste 90 de filme americane sau producții mixte, fiind considerat o legendă a cinematografiei. Și-a câștigat faima prin rolul lui Spartacus, în filmul cu același nume, filmat în 1960. În 1959, el a avut o nominalizare la Oscar, categoria „Cel mai bun actor în rol principal”, pentru rolul lui Midge Kelly din Champion.

Nu a primit trofeul pentru actorie de-a lungul carierei sale, dar a fost premiat cu două Oscaruri ca producător pentru „The Bad and the Beautiful” în 1953 și „Lust for Life” în 1957, unde l-a jucat pe pictorul Vincent Van Gogh.

În 1995, Academia Americană de Film i-a acordat un Oscar onorific pentru întreaga carieră.

Michael Douglas, fiul regretatului star, Kirk Douglas, a postat pe pagina sa de socializare un mesaj emoționant în cinstea tatălui său.

„Cu o uriașă tristețe, eu și frații mei anunțăm că Kirk Douglas ne-a părăsit astăzi, la vârsta de 103 ani. Pentru lume, era o legendă, un actor din epoca de aur a filmelor, un umanist care era dedicat dreptății, iar cauzele în care a crezut au fost un standard către care noi toți am aspirat, dar pentru mine și pentru frații mei, Joel și Peter, el a fost simplu – tata, pentru Catherine – un socru minunat, pentru nepoții și strănepoții lui – un bunic iubitor, iar pentru soția lui, Anne, un soț minunat.”, a adăugat actorul.

 

sursa foto: MagnaNews