A murit Kirk Douglas, tatăl lui Michael Douglas. Acesta avea 103 ani

"în Texte" by

A murit Kirk Douglas, unul dintre puținii supraviețuitori ai Epocii de Aur hollywoodiene. Acesta avea vârsta de 103 ani.

Kirk Douglas a jucat în peste 90 de filme americane sau producții mixte, fiind considerat o legendă a cinematografiei. Și-a câștigat faima prin rolul lui Spartacus, în filmul cu același nume, filmat în 1960. În 1959, el a avut o nominalizare la Oscar, categoria „Cel mai bun actor în rol principal”, pentru rolul lui Midge Kelly din Champion.

Nu a primit trofeul pentru actorie de-a lungul carierei sale, dar a fost premiat cu două Oscaruri ca producător pentru „The Bad and the Beautiful” în 1953 și „Lust for Life” în 1957, unde l-a jucat pe pictorul Vincent Van Gogh.

În 1995, Academia Americană de Film i-a acordat un Oscar onorific pentru întreaga carieră.

Michael Douglas, fiul regretatului star, Kirk Douglas, a postat pe pagina sa de socializare un mesaj emoționant în cinstea tatălui său.

„Cu o uriașă tristețe, eu și frații mei anunțăm că Kirk Douglas ne-a părăsit astăzi, la vârsta de 103 ani. Pentru lume, era o legendă, un actor din epoca de aur a filmelor, un umanist care era dedicat dreptății, iar cauzele în care a crezut au fost un standard către care noi toți am aspirat, dar pentru mine și pentru frații mei, Joel și Peter, el a fost simplu – tata, pentru Catherine – un socru minunat, pentru nepoții și strănepoții lui – un bunic iubitor, iar pentru soția lui, Anne, un soț minunat.”, a adăugat actorul.

 

sursa foto: MagnaNews

Peterlin Cristian-Raul are 17 ani, studiază la Colegiul Național „Andrei Mureşanu” elev în clasa a XI-a, profil filologie. Este pasionat de teatru şi este un iubitor înrăit al istoriei, pe care o povesteşte şi o învață cu drag. Îi plac filmele vechi, cărțile și poezia contemporană. Încearcă să fie critic, ironic și ludic, caracteristici pe care le regăsim în articolele sale cu subiecte controversate, dar cu o abordare relaxată. Visează să devină jurnalist.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi