Incendiu devastator în Corsica. Care sunt pagubele?

0
143 views

Incendiu devastator în Corsica, insula este cuprinsă de flăcări. Dacă incendiul din Australia și conflictele politice nu au fost suficiente, anul 2020 vine cu o nouă tragedie. Un nou incendiu a făcut ravagii pe insula Corsica, pe mai mult de 1000 de hectare. Acesta a pornit de la vânturile violente ale furtunii Harve.

Pentru a stinge flăcările, peste 300 de persoane și aproximativ 100 de autospeciale vor fi mobilizate. Fumul s-a extins deja pe 300 de km, conform Météo-France. Între Quenza (sudul Corsicii) și Solaro (regiunea înaltă), atmosfera e desprinsă din scenariile apocaliptice. Peste 1000 de gospodării au fost private de energie electrică, conform EDF Corse.

Pe insulă, utilizarea focului a fost interzisă începând cu ziua de marți, 4 februarie 2020.

Incendiu devastator în Corsica

Insula Corsica se afla marți sub cod portocaliu de vânturi violente. Astăzi, codul nu mai e valabil, dar vântul încă suflă cu putere. Drept urmare, s-a produs și acest incendiu catastrofal. S-au înregistrat rafale de 195 km/h în zonele înalte, și de 169 km/h în sudul insulei.

Dacă până acum mulți oameni negau efectele negative ale poluării, acum nimeni nu le mai poate ignora. La finele anului trecut, un incendiu de vegetație a mistuit Pădurea Amazoniană. Au urmat Siberia și Australia. Săptămâna aceasta, flăcările au izbucnit și pe continentul european.

Mai multe detalii despre Amazon, aici.

Încălzirea globală se face simțită din ce în ce mai mult. În România, săptămâna trecută s-au înregistrat temperaturi de peste 10°, cele mai ridicate, în comparație cu aceeași perioadă a anilor precedenți.

Motive de îngrijorare există și sunt din ce în ce mai multe. Așteptăm venirea soluțiilor și a schimbării!