Aproape de finalul cursei Tibi Ușeriu se apropie la 7 kilometri de primul clasat!

"în Texte" by

Aproape de finalul cursei, Tibi Ușeriu se apropie la 7 kilometri de primul clasat! Elvețianul s-a odihnit în punctul Pelly Crossing, însă Tibi se pare că a continuat cursa toată noaptea și a ajuns în spatele lui Fabian Imfeld. Acum, Tibi se odihnește în penultimul punct de control.

Tibi Ușeriu reprezintă România la Yukon Arctic Ultra Maraton. De șase zile, acesta se luptă cu frigul și cu foamea, din cauza problemelor stomacale. Anul trecut nu a reușit să treacă de borna kilometrului 100 din cauza degerăturilor și a frigului extrem, poate și din cauza echipamentului incomplet.

Îl puteți urmări pe Tibi Ușeriu live AICI.

Azi noapte, în jurul orei 00:00, ultramaratonistul Tibi Ușeriu a dat un apel telefonic acasă, pentru a vorbi cu familia. Acesta le-a transmis:

„Salut, am plecat din punctul 6, îi un monstru, mă lupt cu un monstru aici. Băi o fost foarte nașpa noaptea și cum o fost ieri foarte frig și am făcut multe ore, că îi așa off-road și zăpadă, n-ai priză la picioare. Dacă nu ești pregătit cum trebuie, nu știi, mai duci lipsă de una alta și am avut o noapte foarte, foarte grea, abia spre dimineață am ajuns în punct, și cum am avut probleme cu stomacul, o duc foarte greu, foarte greu.

Cu condițiile astea, te, te… Băi, nici nu-i bine să te gândești că te și temi să te oprești. Că dacă te și oprești un pic, trebuie să o iei la fugă pe lângă sanie. Da acuma-s -19 grade. Deci îi destul de cald acuma și da’ de o ține-o așa. No și băgăm înainte că dacă o termin, numai trei mai suntem în cursă.”

Au mai rămas doar trei în cursă, însă Imfeld și Tibi au șansele reale de a câștiga maratonul extrem, alergând până și pe -46 de grade Celsius. Bistrițeanul a declarat pentru Tășuleasa Social:  Simt acum frigul total altfel, tăt îi altfel, știi. No, da’ îi dăm în geacă, dară de aia am venit să o ducem până la capăt. La un moment dat, m-am pierdut un pic, m-am pierdut, m-am oprit, mi-am făcut un foc nu știu ce și am luat-o pe un drum de ăsta de al vânătorilor și m-am dus, m-am dus, m-am dus, n-am mai văzut semne.”

 

Peterlin Cristian-Raul are 18 ani, studiază la Colegiul Național „Andrei Mureşanu” elev în clasa a XII-a, profil filologie. Este pasionat de teatru şi de misterele istoriei. Apreciază arta și filmele vechi.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

"Ultimele de la POV21"

Anomalia peisajului

Anomalia peisajului

Trezește-mă din existența putredă și înfrumusețează-mă cu a ta orbire a cristalului atrăgător....
Derulează înapoi