ANM a emis cod roșu de viscol și vânt puternic în Muntenia, Dobrogea și Carpați!

ANM a emis astăzi cod roșu de viscol și vânt puternic pe o suprafață extinsă din România! Vremea se va schimba radical, la fel și temperaturile, iar în unele zone se anunță cod portocaliu de ninsori. Vizibilitatea va fi redusă spre zero în zonele vizate de avertisment.

Nouă județe vor fi sub cod roșu de viscol și vânt puternic, potrivit meteorologilor ANM, de astăzi până joi seară!

Codul roșu a intrat în vigoare la ora 18:00 și va fi în vigoare până mâine, 6 februarie, la ora 18:00. Vizibilitatea va fi redusă spre zero, iar rafalele de vânt vor bate cu o putere de 100-120 km/h. Prima zonă vizată este cea de munte a județelor Prahova, Dâmbovița, Argeș, Brașov și Buzău.

În județele menționate, vizibilitatea va fi redusă semnificativ și vântul va bate cu aproximativ 90 de km/h.

Cod portocaliu de ninsori și viscol

Potrivit ANM, sub amenințare de cod portocaliu și viscol se află 5 județe: Teleorman, Giurgiu, Tulcea și local, în județele Călărași, Ialomița și Brăila se va depune un strat consistent de zăpadă. Tot sub amenințare de cod portocaliu și ninsori se află zone din Carpații Meridionali și Orientali. Conform Digi24, vor avea loc intensificări susținute ale vântului cu rafale de 80-100 km/h, temporar va ninge viscolit, determinând scăderea vizibilității sub 50 de metri.

Cristian-Raul Peterlin
Cristian-Raul Peterlinhttps://jurnalcotidian501195846.wordpress.com/
Peterlin Cristian-Raul are 18 ani, studiază la Colegiul Național „Andrei Mureşanu” elev în clasa a XII-a, profil filologie. Este pasionat de teatru şi de misterele istoriei. Apreciază arta și filmele vechi.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare