Tibi Ușeriu reprezintă România în maratonul canadian Yukon Arctic Ultra, una dintre cele mai periculoase curse din lume. Se întinde pe o distanță de aproape 500 de kilometri, iar în concurs au mai rămas doar opt concurenți! Tibi Ușeriu se află pe locul doi, iar în fața sa stă doar elvețianul Fabian Imfeld.

S-au înscris mai bine de 30 de concurenți și au pornit la drum 21, pe parcurs renunțând 13. Tibi s-a confruntat și el cu probleme destul de mari, însă a reușit până și să îl întreacă pe elvețian, acum două zile. În data de 2 februarie a dat un telefon acasă, fratelui său, Alin Ușeriu, căruia i-a spus:

„Sunt lângă sanie. M-am oprit la un ceai. Nu-mi dau seama câte grade sunt. Am traversat un lac și cred că au fost 10 kilometri numai pe lac. Pe lacurile astea-i foarte, foarte rece, dar nu cred că-s mai mult de -20 (grade Celsius). Sunt la 20 de km de punctul trei, deci ar trebui să fiu cam la 170 de km. Are un avans de trei ore primul, elvețianul, dar e în program. Acuma încă-s pe avarii cu stomacul. Am băut Cola în punctul ăsta și încerc să-mi revin cu stomacul pentru că efectiv nu am forță ca să trag mai tare. În fața mea-i un elvețian.

El are un avans de vreo trei ore, merge foarte bine. Pierde mult în punctele de control și asta o să o folosesc la final. Are rachete la el și unde e zăpada mare își ia rachete și ia avantaj foarte mare. Eu intru până în genunchi. Cred că știe omul, are zăpadă mai multă pe acolo, merge bine. Acum e destul de ok, dar a fost prima porțiune de 20 de km, dar mă descurc, e ok acuma, nu am ce face. Văd eu pe parcurs ce pot să scot. Asta nu mă îngrijorează. Cu stomacul ăsta să-mi revin, că efectiv nu mai pot să mănânc nimic. Îi fain, îi foarte fain, îi ceva spectaculos. Vă las că îngheț”.

Îl puteți urmări pe Tibi LIVE aici

Anul trecut, Tibi Ușeriu nu a reușit să meargă mai departe de 100 kilometri. Din păcate pentru el, frigul l-a afectat și i-au degerat picioarele, avea mari dureri peste tot. Anul acesta, pentru că este o fire ambițioasă și aventuroasă, acest munte de perseverență se întoarce din nou și visează la premiu, după cum și el declară că îl va putea întrece pe elvețian.

Tibi Ușeriu are mai bine de 100 de ore de când își măsoară forțele cu frigul din Canada. Concurenții au la dispoziție 8 zile pentru a trece linia de Finish, iar Tibi are șanse mari de a-l duce până la capăt. Go, go, Tibi!

sursa foto: Tășuleasa Social