Medicul care a prezis Coronavirusul, acuzat de către autoritățile chineze!

"în Texte" by

Medicul care a prezis Coronavirusul, acuzat de către autoritățile chineze! La începutul lunii ianuarie, autoritățile din orașul chinez Wuhan încercau să țină discret pasul cu veștile despre un nou coronavirus. Când un medic a încercat să îi avertizeze pe colegii medicali despre focar, poliția i-a făcut o vizită și i-a spus să se oprească.

O lună mai târziu a fost salutat ca erou, după ce și-a postat povestea dintr-un pat de spital.
„Salut tuturor, acesta este Li Wenliang, medic oftalmolog la Spitalul Central Wuhan“, începe postul.

Este o idee uimitoare asupra răspunsului deranjat de către autoritățile locale din Wuhan în primele săptămâni ale focarului de coronavirus.

Dr. Li lucra la centrul focarului în decembrie, când a observat șapte cazuri de virus pe care credea că le arăta a fi Sars – virusul care a dus la o epidemie globală în 2003. Se credea că aceste cazuri provin din piața fructelor de mare din Huanan, Wuhan și pacienții erau în carantină în spitalul său.

La 30 decembrie, el a trimis un mesaj colegilor medici dintr-un grup de chat avertizându-i despre focar și sfătuind să poarte haine de protecție pentru a evita infecția.

Ceea ce doctorul Li nu știa atunci era că boala descoperită era un coronavirus cu totul nou. Patru zile mai târziu, a avut o vizită de la oficialii Biroului de Securitate Publică care i-au spus să semneze o scrisoare.

În scrisoare, el a fost acuzat că „a făcut comentarii false” care au „tulburat sever ordinea socială”.

„Vă avertizăm solemn: dacă rămâneți încăpățânat, cu o asemenea impertinență și continuați această activitate ilegală, veți fi adus în justiție – este înțeles?“ Mai jos Dr. Li a scris simplu: „Da, da”.

El a fost una dintre cele opt persoane despre care poliția a spus că este cercetată pentru „răspândirea zvonurilor”.

La sfârșitul lunii ianuarie, dr. Li a publicat o copie a scrisorii pe Weibo și a explicat ce s-a întâmplat. Între timp, autoritățile locale i-au cerut scuze, dar această scuză a venit prea târziu.
În primele săptămâni ale lunii ianuarie, oficialii din Wuhan au insistat că numai cei care au intrat în contact cu animalele infectate pot prinde virusul.

Nu a fost emisă nici o îndrumare pentru protecția medicilor.

Dar la doar o săptămână, de la vizita sa de la poliție, doctorul Li trata o femeie cu glaucom. Nu știa că ea fusese infectată cu noul coronavirus din familia coronaviride.

În postul său de la Weibo, descrie cum la 10 ianuarie a început să tușească, a doua zi a avut febră, și două zile mai târziu a fost la spital. Părinții lui s-au îmbolnăvit și au fost duși la spital.

10 zile mai târziu – la 20 ianuarie – China a declarat focarul de urgență.

Dr. Li spune că a fost testat de mai multe ori pentru coronavirus, toate au revenit negative.

La 30 ianuarie, el a postat din nou: „Astăzi testarea acidului nucleic a revenit cu un rezultat pozitiv, praful s-a instalat, în cele din urmă diagnosticat.“
El a punctat postarea scurt cu un emoji de câine, cu ochii rotiți înapoi și cu limba afară. Nu este surprinzător că postarea a primit mii de comentarii și cuvinte de susținere.

„Dr. Li Wenliang este un erou“, a spus un utilizator, îngrijorat de ceea ce spune povestea asta despre țara lor.

În viitor, medicii vor fi mai temători să emită avertismente timpurii când vor găsi semne de boli infecțioase.”

„Un mediu de sănătate publică mai sigur ... necesită zeci de milioane de Li Wenliang.“

Informații preluate de pe CNN

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

"Ultimele de la POV21"

aș vrea

aș vrea…

,,aș vrea să îți pot fi val să te-nec în fericire...''
Derulează înapoi