Turcia a atacat Siria. În urma atacului, 35 de trupe gurvenamentale siriene au fost „neutralizate“, conform declarațiilor făcute de către președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan.

Turcia a atacat Siria, lansând avioane de război F-16, conflictul escaladând de la uciderea a 6 soldați turci. Observatorul sirian pentru drepturile omului a declarat că numărul morților este de cel puțin 13.

De asemenea, Recep Tayyip Erdogan a avertizat Rusia, aliata sirienilor, să nu intervină în acțiunile desfășurate de Turcia, conflictul privind direct doar cele două părți implicate.

Forțele guvernamentale siriene și-au intensificat recent ofensiva în Idlib, în ​​vestul Siriei, ultima provincie deținută de rebeli. Turcia a desfășurat câteva sute de trupe la posturi de observație acolo în 2018, ca parte a unui acord cu Rusia pentru crearea unei zone de descarcerare în zonă.

„Ar trebui să ne dezbracăm”, a spus președintele Erdogan, înainte de a pleca într-o călătorie în Ucraina. Descriind soldații turci morți drept martiri, el a adăugat că „Nu este posibil pentru noi să tăcem”, considerând că este inadmisibil să rămână indiferenți când oamenii săi sunt vizați.

 

Informații preluate de pe The New York Times