Turcia a atacat Siria! 35 de trupe distruse și peste 13 morți până în prezent!

"în Texte" by

Turcia a atacat Siria. În urma atacului, 35 de trupe gurvenamentale siriene au fost „neutralizate“, conform declarațiilor făcute de către președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan.

Turcia a atacat Siria, lansând avioane de război F-16, conflictul escaladând de la uciderea a 6 soldați turci. Observatorul sirian pentru drepturile omului a declarat că numărul morților este de cel puțin 13.

De asemenea, Recep Tayyip Erdogan a avertizat Rusia, aliata sirienilor, să nu intervină în acțiunile desfășurate de Turcia, conflictul privind direct doar cele două părți implicate.

Forțele guvernamentale siriene și-au intensificat recent ofensiva în Idlib, în ​​vestul Siriei, ultima provincie deținută de rebeli. Turcia a desfășurat câteva sute de trupe la posturi de observație acolo în 2018, ca parte a unui acord cu Rusia pentru crearea unei zone de descarcerare în zonă.

„Ar trebui să ne dezbracăm”, a spus președintele Erdogan, înainte de a pleca într-o călătorie în Ucraina. Descriind soldații turci morți drept martiri, el a adăugat că „Nu este posibil pentru noi să tăcem”, considerând că este inadmisibil să rămână indiferenți când oamenii săi sunt vizați.

 

Informații preluate de pe The New York Times

Elevă a Liceului Teoretic „Ion Constantin Brătianu” din Hațeg iubește literatura. Cu dorința de a scrie cât mai mult, s-a alăturat echipei POV21 pe data de 30 aprilie 2019. Este îndrăgostită de sentimente, natură și umanitate, fire analitică și realistă continuă să scrie despre ceea ce vede în jur.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi