Coronavirus împiedică înmormântările în China. Ce va urma?

0
433 views
Coronavirus

Coronavirusul se extinde din ce în ce mai mult în toată lumea. În China, ţara de unde a pornit această panică, oficialităţile iau măsuri drastice pentru protecţia cetăţenilor. Ce va mai urma în această poveste devastatoare a epidemiei Coronavirus?

S-a stabilit o procedură clară prin care oamenii din jurul decedaţilor să nu se îmbolnăvească la rândul lor. O ceremonie lungă, cu mulţi invitaţi ar genera o aglomeraţie nejustificată. După cum bine ştim, spaţiile aglomerate sunt perfecte pentru transmiterea virusurilor, în special al virului Coronavirus, care a provocat atât de multe pagube. Cadavrele victimelor răpuse de virus vor fi dezinfectate de medici şi sigilate. Apoi, vor fi ridicate de către echipaje de specialitate în autovehicule speciale, conform Ministrul Securităţii Publice. Victimele vor fi transportate la crematorii şi incinerate cât mai repede cu putinţă.

Totuși situația nu e atât de neagră. Putem spune că răul merge spre bine. Află de ce AICI!

S-a ajuns la un număr de 304 decedaţi, iar autorităţile sunt în stare de alertă. Familiile victimelor sunt disperate, întrucât nu vor mai avea şansa să îşi ia rămas bun. Orice ceremonie a fost intezisă, rămăşiţele fiind supuse unor proceduri prin care se vrea ţinerea sub control a epidemiei.

Alte ceremonii, precum nunţile au fost şi ele oprite. Cuplurilor le-a fost cerut să îşi amâne ziua cea mare, pentru a încetini răspândirea virusului Coronavirus. Este cunoscut tuturor că un spaţiu aglomerat, cum este acela al unei nunţi, unde pot fi chiar şi 500 de oameni într-o încăpere, este foarte periculos în situaţia unei epidemii.

Ziua de ieri, 2 februarie, este considerată una norocoasă pentru tinerele cupluri ce vor să îşi întemeieze o familie. Este de la sine înţeles că situaţia a generat numeroase nemulţumiri. Dar totuşi, când e vorba de o stare de alertă internaţională, siguranţa e prioritară.

La momentul actual, numărul decedaţilor a depăşit numărul de 300, în timp ce peste 14.000 de pacienţi au fost indectaţi.