O constănțeancă în vârstă de 70 de ani s-a stins din viață în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Constanța, astăzi.

Cât timp mai trebuie să treacă până când vom învăța să fim oameni?

Aceasta a ajuns în incinta spitalului pe data de 1 februarie, în jurul orei 7:00. Fiul acesteia a stat 16 ore lângă mama sa, în speranța că situația se va rezolva. Nici pe departe… Sistemul ne șochează din nou. Potrivit acestuia, până la ora 19 femeii i s-au făcut doar un examen EKG și câteva analize. Fiul femeii declară că aceasta i-a murit în brațe.

Acesta a depus plângere la poliție în urma morții mamei sale.

„S-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Bărbatul a făcut astăzi (luni – n.r.) plângere şi acuză că, sâmbătă, mama lui în vârstă de 70 de ani a murit după ce a stat de la ora 7 până la ora 12 la urgenţe, fără să fie tratată cum trebuie de cadrele medicale”, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al IPJ Constanţa.

Nimic nu șochează mai tare decât felul în care oamenii tratează alți oameni, aș putea spune. Lăsăm oamenii bolnavi să aștepte pe holul spitalului, îi lăsăm în incertitudine 16 ore întregi. Unde am ajuns și care ar trebui să ne fie semnalul de alarmă? Cuvintele sunt de prisos, din păcate.

Despre sănătatea românului și spitalele din România, aflați mai multe chiar aici!