Update: Tibi este pe primul loc după prima jumătate a cursei, reușind să îl ajungă din urmă pe concurentul elvețian ce se afla în fruntea cursei! Ultramaratonistul Tibi Ușeriu reprezintă România la Yukon Arctic Ultra Maton, o competiție care poate deveni din moment în moment una mortală pentru participanți. După ce anul trecut a abandonat din cauza degerăturilor, la borna kilometrului 100, acesta continuă drumul pentru a câștiga maratonul înghețat!

Dacă vrei să afli mai multe despre viața controversată a lui Tibi Ușeriu, dar și despre mentalitatea sa de învingător, cumpără-i cartea de aici!

La această oră, urmărind în timp real cursa lui Tibi, mai are 0.8 mile până la Ken Lake, cu trei opriri înainte de finalul cursei infernale. În fața sa se află elvețianul Fabian Imfeld, dar la o distanță minimă. Tibi poate prelua conducerea! Azi noapte la ora 01:00 Tibi a dat un telefon „acasă”:

„Sunt lângă sanie. M-am oprit la un ceai. Nu-mi dau seama câte grade sunt. Am traversat un lac și cred că au fost 10 kilometri numai pe lac. Pe lacurile astea-i foarte, foarte rece, dar nu cred că-s mai mult de -20 (grade Celsius). Sunt la 20 de km de punctul trei, deci ar trebui să fiu cam la 170 de km. Are un avans de trei ore primul, elvețianul, dar e în program. Acuma încă-s pe avarii cu stomacul. Am băut Cola în punctul ăsta și încerc să-mi revin cu stomacul pentru că efectiv nu am forță ca să trag mai tare. În fața mea-i un elvețian.

Vrei să aflii mai multe despre Tibi Ușeriu? Avem soluția pentru tine, chiar aici!

El are un avans de vreo trei ore, merge foarte bine. Pierde mult în punctele de control și asta o să o folosesc la final. Are rachete la el și unde e zăpada mare își ia rachete și ia avantaj foarte mare. Eu intru până în genunchi. Cred că știe omul, are zăpadă mai multă pe acolo, merge bine. Acum e destul de ok, dar a fost prima porțiune de 20 de km, dar mă descurc, e ok acuma, nu am ce face. Văd eu pe parcurs ce pot să scot. Asta nu mă îngrijorează. Cu stomacul ăsta să-mi revin că efectiv nu mai pot să mănânc nimic. Îi fain, îi foarte fain, îi ceva spectaculos. Vă las că îngheț”, a spus Tibi într-o convorbire telefonică cu Alin Ușeriu, fratele lui.

Anul trecut, Tibi Ușeriu nu a reușit să meargă mai departe de 100 kilometri. Din păcate pentru el, frigul l-a afectat și i-au degerat picioarele, avea mari dureri peste tot. Anul acesta, pentru că este o fire ambițioasă și aventuroasă, acest munte de perseverență se întoarce din nou și visează la premiu, după cum și el declară că îl va putea întrece pe elvețian.

Anul acesta sunt 21 de sportivi la startul probei lungi de 500 de kilometri. Organizatorii spun că temperaturile vor scădea în zilele următoare spre -40 grade Celsius. La asemenea temperaturi, în anii trecuți mai puțin de jumătate au ajuns la final. Nu este în cursă nici un participant care să fi reușit în trecut să ajungă la final.

Înainte de a-și îndeplini visul, Tibi Ușeriu se confruntă cu probleme destul de grave: nu poate mânca nimic și are dureri de burtă, după cum spune că „acum sunt pe avarii cu stomacul”, în schimb a spus că este foarte frumos și spectaculos.