Jurnalul unui coffee addicted
Jurnalul unui coffee addicted

Cafeaua… Licoarea aia fermecată care alungă somnul și vine cu energie de nu te vezi. Unii nici nu concep să-și înceapă dimineața fără cafea, pe când alții au și uitat de existența ei. Dacă faci parte din prima categorie, sigur știi ce-i aia jurnalul unui coffee addicted.

Eu mă număr printre oamenii care, de când or descoperit cafeaua, nu-și văd viața fără. Și nu că aș fi ceva de genul: ziua nu începe fără cafea. Uneori, îs dimineți în care nici nu apuc să-mi arunc ochii către cafea și o savurez pe prima numai pe la ora 15.

Cum începe povestea mea de coffee addicted?

Eram clasa a noua și m-am lovit pentru prima dată de oboseală și stres.

Vrei să știi cum să faci față stresului? Aici colegii noștri îți dezvăluie secretul!

Iar, în scurt timp, cafeaua aia grețoasă pe care am început să o beau la începutul liceului o devenit un mod de a mă relaxa, de a-mi pune ordine în gânduri sau de a mă liniști.

Uneori plăcerea trece dincolo de mine

Așa că, din nevinovata cafea de dimineață ajung la cafeaua care mă liniștește și „îmi dă energie” la amiază și de acolo mă opresc la una pe la ora 19 seara. Câteodată chiar mai multe. Dacă ar fi după mine, aș bea cafea și când mă trezesc în toiul nopții.

Cafeaua place tuturor, până și pisicilor

Ca să nu mă opresc doar la părerea mea despre cafea, am mai întrebat încă trei iubitori de cafea:

De unde „viciul”?

coffee addicted

Georgiana Badea, 18 ani în prezent, „băutoarea” de cafea de la 14 ani:

Cafeaua – obiceiul la care nu pot renunța nicicum. Am început să beau cafea în clasa a VIII-a, în preajma evaluării naționale. Până atunci recunosc că eram absolut oripilată de faptul că voi ajunge un adult stresat și dependent de cafea, precum mama mea. Între timp am descoperit că orice vârstă ai avea nu e ok să începi să bei cafea. De ce? Ajunge să-ți fie leac și refugiu, doză de serotonină când rămâi în pană și scuză să ieși în oraș. Hai, nu vrei să ieșim la o cafea? Asimilez gustul cafelei cu prima iubire, dulce când simți că leșini și ai nevoie să stai treaz, și amară atunci când ți-e lumea mai dragă.
Nu vă apucați să beți cafea! O să ajungeți poeți cu ibricul lângă voi!”

coffee addict

Andreea Catalano, 17 ani, iubitoare de cafea, pisici și cărți:

„Păi… Am început să beau cafea în adevăratul sens al cuvântului prin clasa a X-a. De atunci nu îmi încep nicio dimineață fără ea. Avem o prietenie strânsă… Mă ajută mereu la greu și o apreciez foarte mult pentru asta. Sunt iubitoare de orice tip de cafea, de la esspresso la latte și cappuccino. Cred că principalul motiv pentru care beau cafea ar putea fi că mă face să mă simt mult mai fericită și împlinită doar prin gustul ei care îmi ajunge direct la inimă, deci ceva în genul: Today’s good mood is sponsored by coffee.

jurnalul unui coffee addict

Alexandru Ciobotaru, 20 de ani, om care nu lasă cafeaua nici peste granițe:

„Am început să beau cafea pe la 15 ani, mama mea fiind o băutoarea mare de cafea. Inițial nu puteam să o beau așa cum era ea, fără lapte sau zahăr. Între timp am învățat să o beau foarte tare, fără zahăr sau lapte, câte 4 pe zi sau mai mult.

La început, am folosit-o ca metodă de a rămâne cât mai mult în priză. Însă, cu timpul, am realizat că iubesc gustul, mirosul, energia și atmosfera pe care mi-o oferă acest produs, boostul de energie și atenuare a oboselii fiind ultimul motiv. A înlocuit și apa de multe ori, fiind principala mea sursă de hidratare. Am băut cafea și dincolo de granițe, de exemplu în USA, însă acolo e cu totul diferită. E foarte dulce și nu simți că te poți trezi de la ea. Am avut și perioade grele cu energizantele, însă tot cafeaua rămâne una din iubirile mele, indiferent de oră sau de ce aromă are!”

Ești un mare consumator de cafea și brusc nu-ți mai merge aparatul de acasă? Aici găsești cele mai tari aparate de cafea, sperăm să-ți fim de ajutor!

Până la urmă, cafeaua reprezintă pentru mulți mai mult decât un simplu lichid. Unii o văd precum o prietenă, alții precum o porție de adrenalină. Eu o văd precum o gură de relaxare, iar pisicile mele precum ceva interzis. Alții o țin minte pentru notațiile de genul: jurnalul unui coffee addicted.

Fiecare are viziunea lui despre cafea, precum fiecare are preferințele lui la acest capitol.

Foto: Andreea Filip