San Francisco (CNN Business) – Mark Zuckerberg spune că Facebook va susține principii precum libera exprimare și criptare, chiar dacă asta înseamnă să se confrunte cu o anumită reacție. “Aceasta este noua abordare și cred că va enerva o mulțime de oameni. Noile modificări Facebook și informații referitoare la acestea, chiar aici!

Dar sincer, vechea abordare a supărat și ea la rândul său multe persoane, așa că haideți să încercăm ceva diferit”, a spus Zuckerberg la Summit-ul tehnic al Silicon Slopes, în Utah, vineri.

Coordonatorul și CEO-ul Facebook (FB) a declarat că obiectivul companiei sale, pentru o lungă perioadă de timp, a fost să nu facă nimic care să fie considerat „prea ofensator”, dar el schimbă acum această abordare în fața a ceea ce el consideră cenzură excesivă.

“Suntem chemați din ce în ce mai mult să cenzurăm o mulțime de conținuturi diferite, care mă fac foarte inconfortabil “, a spus Zuckerberg, recunoscând în același timp responsabilitatea Facebook de a-și curăța platformele de conținut legate de terorism, exploatarea copiilor și instigarea la violență.

“Vom elimina conținutul care este cu adevărat dăunător, dar linia trebuie să fie păstrată la un moment dat”, a adăugat el. Zuckerberg a mai spus că Facebook va continua să lupte pentru criptare, o altă poziție care a stârnit controverse în ultimele luni. Compania a luat foc pentru a permite politicienilor să apară în reclame, într-un moment în care Twitter (TWTR) a decis să interzică publicitatea politică cu totul. Zuckerberg a fost din ce în ce mai vocal în privința hotărârii Facebook de a rămâne pe pozițiile sale chiar și atunci când se dovedesc a fi nepopulare.

Comentariile sale din Utah au venit la câteva zile după ce a spus despre ultimele câștiguri ale companiei că obiectivul său pentru următorul deceniu „nu trebuie să fie plăcut, ci să fie înțeles”.