muzica

Modul în care muzica îți poate schimba viața

"în Păreri și opinii" by

Muzica este povestea trăirilor noastre, este cea ce ne poate influența stările într-un mod uimitor, iar cel mai bun exemplu ne este sufletul. De ce? Pentru că se infiltrează în inima noastră atunci când avem cea mai mare nevoie de ea. Haideți sa vorbim despre modul în care muzica îți poate schimba viața.

Știți voi … când ai impresia că nu te mai regăsești sau că pur și simplu viața ta s-a terminat? Apoi asculți acea piesă care te motivează deși este tristă. Ne-a lovit dragostea și am ajuns și în inimile noastre? Ajungem să ascultăm muzică despre iubire, iar asta ne activează hormonii fericirii, euforia făcând-ne să ne simțim în extaz. Ne conectăm cu muzica și vibrațiile ei.

Fiecare parte a corpului este influențată de frecvențe

Cele joase îți pun în funcțiune picioarele, cele medii șoldul și bazinul, iar cele înalte membrele superioare. Personal am avut atâtea schimbări de personalitate încât am trecut prin toate genurile muzicale posibile, excluzând manelele.

Stați calmi… voi vorbi și despre acest tip de „muzică” de care te lovești la orice pas. De ce am pus în ghilimele? Să o luam cu începutul.
Muzica este mai mult decât cuvinte sau sunete care sună bine. La baza ei se află o cultură aparte, iar în manele nu voi vedea niciodată asta.

Cultura reprezintă combinația dintre cunoștințele omului, convingerile și normele sociale pe care le adoptăm și transmitem ulterior viitoarelor generații. Este factorul principal de socializare care reglementează diverse sfere ale interacțiunii între oameni, începând cu comunicarea de zi de zi.

Este un stil muzical care se află în zona subculturii.

Nu judec oamenii care ascultă, dar nici nu pot să stau cu ei. Un motiv este acela că gândirea lor nu se potrivește deloc cu a mea. Nu înțelege greșit … știu că la petreceri se pune pentru „a te distra mai bine” din spusele tuturor. Eu vorbesc acuma despre persoanele care ascultă acasă în caști sau în mașină. Am avut doar experiențe negative cu acești oameni. De ce? Vorbeau incorect, înjurau la fiecare propoziție spusă, aruncau coji de semințe și molfăiau gumă.

După cum am spus și mai sus acestea nu fac parte din sfera culturii.

Am încercat să accept pe toată lumea, ignorându-i. Dar mă lovesc de ei la orice pas. Si mă gândesc mai apoi… de ce societatea se duce pe râpă?

Am fost o perioadă îndelungată adeptă a muzicii pop.

Și nu spun că toate piesele sunt de prost gust, doar că ușor ne îndreptăm spre muzică atât de banală fără valoare sau calitate. Piesele cântate de trupe vechi au un „acel ceva” care te fac să le asculți și în ziua de astăzi. Parcă niciodată nu se demodează. Au o elegantă aparte. Piesele bune dăinuie pe când cele proaste sunt doar de moment.

Revenind, ascultam pentru ca toată lumea o asculta. Si chiar încercam să mă îmbrac cum o făceau aceste vedete care erau în top. Sa fiu mereu ca ele, deși eu nici măcar nu îmi cunoșteam personalitatea.

Voiam să fiu practic la modă și trăiam după principiile societății.

Judecam oamenii care ascultau muzica „de drogați” cum îi spuneam eu pe atunci muzicii rap. Și nu pentru că poate chiar aveam părerea aceasta, ci pentru că asta mi s-a implementat în cap. Arătam cu degetul și atât. Din cauza hainelor largi și cuvintelor vulgare din piese îi consideram vagabonți.

Am trecut brusc la muzica rock care a avut un efect pozitiv în viața mea, din care puteam învăța și simți cu adevărat muzica. Oamenii erau atât de buni și prietenoși chit că ne lasă impresii greșite datorită modului vestimentar. Am învățat că nu haina îl face pe om, iar de atunci nu mai judec oamenii după aparențe.

muzica poate schimba viețiChiar din contră, oamenii care nu se îmbracă după eticheta societății mă atrag mai mult.

De ce ? Știu că au o personalitate diferită cu idei și percepții noi. Bineînțeles oamenii care ascultă muzică clasică care este extraordinară pentru dezvoltarea minții noastre se vor îmbrăca în acest stil elegant. Dar eleganța nu constă neapărat în modul cum ne îmbrăcăm. Nu?

Pentru mine o persoană care ascultă Metallica, Scorpions sau alte trupe pe acest stil mă fac să ii văd niște persoane speciale. Față de oamenii… care îmi cântă versuri fără logica, doar pentru că sună bine.

Muzica se simte

Iar dacă tu simți versuri precum „Sărutul tău pe pielea mea autobronzant” scazi instant în ochii mei. Muzica pe care o asculți îmi creează impresii despre tine, este ca o carte ce mi te descrie. M-am învârtit în multe cercuri de prieteni cu stiluri diferite. Dar într-o zi mi-am găsit adevăratul loc. În locul unde arătam cu degetul. Sunt adeptă a muzicii reggae care mă face mai empatică și pozitivă. M-a ajutat să mă regăsesc și și-a pus amprenta pe viața mea.

Muzica chiar schimbă vieți și mai mult, le ajută.

Să cunoști oamenii noi și deschiși la minte. De multe ori aud „de ce să asculți așa ceva?”. Răspunsul meu e simplu: „muzica aceasta mă reprezintă”. Pe tine ce te reprezintă de fapt?

 


Autor:Lorena Moldovan

Elevă la Colegiu Național "Iancu de Hunedoara", profilul filologie. Își găsește echilibrul în mediul spiritual, meditând, cintind despre univers si efectele acestuia asupra noastră. Mottol ei este „Când eram mic mama mi-a spus: Dacă te duci în armată, vei deveni general. Dacă te duci la seminarul teologic, vei deveni Papă. În schimb am dvenit artist şi sunt Picasso.“

Lasă un răspuns

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi