O gândire încă tabu
O gândire încă tabu
 Mi-ar plăcea să devenim o societate în care să poți cere prezervative fără să se uite toată coadă la tine ca la urs.

Nu vreau să știu ce simte un băiat de 16 ani când cere, iar noi aruncăm priviri cu subînțeles, ca niște reduși ce suntem. Când răul fusese bun făcut, singura mea remarcă șoptită a fost: „Nu lua cu striații, mai ales dacă sunteți la început!”. Pentru că bietul puști voia să facă sex, nu șpan, dar cine dracu’ să-i explice!?! Dar la noi există o gândire încă tabu…

La noi stau prezervativele în spatele casei de marcat

Sub privirile acre ale câte uneia cu păienjeni la dos sau încuiate în casete anti-furt și anti-f*t. Ca să avem garanția că niciun puști timorat n-o să aibă vreodată tupeul să treacă prin tot dansul ăsta: „Georgeto, dă cheile dă la antifurt la prezervativele astea! Dă, fă, prețu’ la astea cu gust dă banană, că nu scrie pă ele!!!”.

 

Mi-aș dori să putem avea o discuție matură despre un dildo sau despre orgasm, fără să răbufnească toată sala în chichoteli de școlăriță la pubertate și glume de clasa a opta. Mi-aș dori să trăim într-o societate în care un elev să-și poată întreba profesorul ce este aceea o felație sau cunillingus, iar acesta să-i poată răspunde matur, pedagogic, fără să riște să fie dat afară. Că asta e, nu poți cere de la niște părinți cu patru clase, dar poate că acel copil vrea să depășească condiția părinților lui.

Mi-aș dori să trăim într-o țară în care prima reacție nu este de ură și indignare față de tot ce este straniu sau neobișnuit.

Aș vrea să trăiesc într-o țară în care poți întreba ceva despre homosexualitate fără să îți iei bâte de la creștini și flegme de la LGBTQ. O țară în care nu se pleacă mereu de la premisa rea-voinței sau preacurviei. Aș vrea ca un copil să poată întreba ce este orice, fără să ia bătaie. Să trăim într-o societate în care sexualitatea și acareturile ei să nu fie ascunse sub preș. Aș vrea ca oamenii să nu iasă cu capul plecat din sex-shop și să nu se mai revolte la un sân. Aș vrea ca mamele să-și poată alăpta copiii oriunde, fără pudibonderiile noastre atent exersate.

 

Mi-aș fi dorit să trăiesc în țara asta încă de mic, atunci când m-ar fi ajutat mult să am umărul unui adult pe care să mă sprijin și care să-mi poată vorbi despre lucruri delicate.

Aș fi vrut să nu învăț comportament sexual, sănătate și bune maniere din filmele porno sau din povești incredibile, spuse de alți tâmpiți de vârsta mea.

Până când visul meu se va împlini, rămânem o societate care se holbează la tot ce e diferit, ascunzându-se după o gândire încă tabu, și dă cu căciula după oricine îndrăznește să ceară altceva: „Hăhăhă, prezervative!!! Pui căciuliță pă căpitan, boss!!! Hăhăhă!!!”.

 


Autor: Sabina Tulai