Coronavirusul se vindecă
Coronavirusul se vindecă

Coronavirusul se vindecă, primul caz de acest gen fiind chiar în China. Spitalul Municipal din Shanghai afirmă că o pacientă de 54 de ani pe nume „Chen” a fost prima vindecată de când a început epidemia.

Femeia a anunțat simptome corelate cu virusul pe 10 ianuarie, urmând ca pe 12 să fie internată. După două săptămâni de tratament diferit, aceasta a fost externată.

Conform presei „Express“, „leacul minune“, Nafildavir, care este utilizat uneori în tratamentul virusului imunodeficienței umane (HIV) este cel folosit în testele pentru tratamentul lui Chen.

După ce virusul s-a răspândit trecând din China în Europa, primele cazuri apărând în Franța, 5 orașe au fost puse sub carantină și mai mult de 35 de milioane de locuitori s-au izolat în case.

Virusul a luat până acum 56 de vieți și numărul celor infectați crește la cote alarmante.

Spitale de urgență și centre de carantină sunt construite zi după zi în China. Guvernul Beijing a declarat duminică folosirea medicamentelor împotriva HIV-ului pentru tratarea Coronavirusului, Ritonavir și Litonavir, pe lângă Nafildavir.

Coronavirusurile reprezintă o familie de virusuri care cauzează de la răceli la afecțiuni mai grave ale sistemului respirator, putând să fie letale.

Virusul ce îngrozește lumea este de fapt o noua ramură a coronavirusului, denumită nCoV, nemaifiind întâlnită la oameni până acum.

A mai fost anunțat un caz de vindecare la un bărbat de 46 de ani, numit Yang, care avea simptome asemănătoare cu Chen. Bărbatul a fost externat din spitalul provinciei Zhejiang, însă este ținut sub observație.