Șoferiță de o lună
Șoferiță de o lună

M-a făcut mama șofer, dau cu bordul în boiler.

Să mai zică lumea că nu-i fain să ai 18 ani!

O tânără bistrițeancă și-a testat proaspăta mașină fix în peretele unei case pe care, culmea, era montat un boiler. Permis, pare-se, avea de o lună. Celebrele „lămâițe” aferente identificării unui proaspăt șofer, ia-le de unde nu-s! Prudența la viteză, mai ales în curbe? Ia-o de unde nu-i!


șoferiță de o lună și-a parcat mașina cu stil
Șoferiță de o lună, dar și-a parcat mașina cu stil!

Adolescenta în vârstă de 18 ani a demolat azi, cu bolidul probabil abia achiziționat, peretele unei case din localitatea Chiuza, jud. Bistrița-Năsăud. Automobilul condus de către tânără a părăsit carosabilul, se pare, după ce a circulat cu viteză, iar într-o curbă, aceasta a pierdut controlul volanului aterizând într-un imobil.

Se pare că pe peretele unde adolescenta și-a „parcat” brutal mașina era montat un boiler.

mașină

În mașină cu tânăra șoferiță se aflau alte două persoane care au refuzat vehement trasportarea la spital de către medicii echipajului SMURD, adolescenta primind îngrijiri medicale la fața locului.

A consumat tânăra șoferiță alcool înainte de a se urca la volan?

Se pare că nu. Aceasta a fost testată ulterior de polițiștii ajunși la locul accidentului cu un etilotest, rezultatul fiind negativ.

Și, totuși, de ce atâta grabă pe tinerii șoferi?

Pentru un adolescent de 18 ani, permisul a devenit un must-have. Să fii proaspăt major, la liceu și să știi că inevitabil urmează un examen, atunci stresul vine din toate părțile. Faci zeci de ore de condus, ca să nu reprezinți un pericol pentru participanții la trafic, dar ajungi zburând de pe șosea direct în casa unor oameni.

Din fericire, în acest caz, tânăra nu s-a ales cu răni grave, dar dacă ar fi fost așa?

Dacă din neatenția de care a dat dovadă, ar fi plătit cu viața? Dacă din adolescenta plină de viață, cu un viitor întreg în față, s-ar fi ajuns totul la o știre despre un deces, uitată apoi în câteva zile?

De unde atâta grabă pe o tânără șoferiță care abia ce văzuse permisul de conducere?

Imprudența, neatenția sau dorința de afirmare tot mai celebră în rândul tinerilor, să fi fost cauza accidentului? Genul acela de proaspeți șoferi care își turează la maximum motoarele doar pentru spectacol, cei care abia ajunși în clasă își afirmă cheia bolidului, cei care fac live-uri la volan sau curse ilegale în miezul nopții, cei care vor doar afirmare, aceștia își pun zi de zi în pericol atât viața lor, cât și a celorlalți participanți la trafic.

Tinerei acesteia îi spunem să fie prudentă, poate s-a ales cu o amendă, puncte de penalizare sau suspendarea permisului de conducere, dar ca ea câți mai sunt? Și, oare câți polițiști încă acordă permisul „în dulcele stil clasic”? Câți conduc în stare de ebrietate, cu viteză, imprudent? Câți sunt cei care zilnic pun viețile oamenilor nevinovați în pericol?

TREZIREA! NU E DOAR VIAȚA TA ÎN JOC! NU DOAR TU AI OAMENI DRAGI ACASĂ!


Sursă foto: Romania24.ro