Coronavirus
Coronavirus

AliExpress este o companie de livrare/transport cu sediul în China, deținut de Alibaba Group. Lansat în 2010, este format din companii mici din China și din alte locații, precum Singapore, care oferă produse cumpărătorilor online. Sursele și cumpărătorii spun că AliExpress ar fi unul dintre transmițătorii coronavirusului! Coronavirusul – în pachetele AliExpress!

Joyce Philippe, reporter wlox.com a postat pe rețeaua sa de Twitter:

Cumpărătorii online: multe persoane își exprimă îngrijorarea despre comandarea (produselor) de pe site-uri precum Sheln sau AliExpress (sau companii care vând produse de îngrijire capilară cu livrare directă din China) în timpul izbucnirii coronavirusului. Majoritatea cazurilor provin din Wuhan, potrivit washingtonpost.com.

Coronavirus
Coronavirus

Jurnalista a răspuns ulterior postării ei:

Doar fiți siguri că știți de unde vin produsele voastre.

Apoi, Joyce Philippe a invitat internauții să citească articolele celor de la washingtonpost.com, care au făcut o analiză asupra virusului.

Coronavirus
Coronavirus

Tot pe Twitter s-a semnalat un caz al unui internaut care a primit coletul de pe AliExpress acum câteva zile, iar de atunci tușește și strănută. Foarte repede, acesta a fost replicat de un alt internaut:

Apelează serviciile medicale și nu părăsi locuința.

Coronavirus
Coronavirus

Kerry Allen, analist media în China din partea BBC a scris:

„Dincolo de problemele de călătorie, închiderea orașului Wuhan rezultă în închiderea industriei poștale și de film a Chinei.

China Post a confirmat că toate coletele care trec prin oraș sunt scanate și trecute printr-un proces de dezinfectare. Cum în China majoritatea curierilor livrează produse direct oamenilor pe motocicletă, compania îndeamnă consumatorii să contacteze curierii direct prin telefon, și să aranjeze bunurile pentru a fi livrate spre punctul de colectare sau cutia de colete „pentru reducerea contactului persoană cu persoană”

Coronavirus
Coronavirus

Wuhan este un punct important de infrastructură și producție, având numeroase fabrici, uzine și centre de producțe textilă. Compania AliExpress livrează colete peste tot în lume.

Începutul

Coronavirusul a început să se manifeste din data de 12 decembrie, anul trecut, în Wuhan, China. De atunci s-au înegistrat zeci de morți și suspecți sau infectați, numărul lor fiind în creștere.

Doar din data de 24 ianuarie s-au luat prime măsuri împotriva virusului: verificări și dezinfectări ale coletelor. Cele din 12 ianuarie – 24 decembrie ar putea fi „pilon de transmisie” a coronavirusului.

1 COMENTARIU