Cine a fost Kobe Bryant?

Cine a fost Kobe Bryant? Moartea unei legende NBA: Black Mamba

"în Texte" by

Kobe Bryant, cunoscut și după porecla Black Mamba, a murit duminică, la doar 41 de ani, după ce elicopterul său s-a prăbușit în orășelul Calabasas, din California, Statele Unite ale Americii. Totuși, cine a fost Kobe Bryant?

Kobe Bryant a fost cel mai valoros jucător de la echipa de baschet Los Angeles Lakers,

unde a jucat 20 de ani. L-a avut coechipier pe Shaquille O’Neal. Deși nu s-a înțeles niciodată cu una dintre marile legende, a reușit să câștige  alături de acesta trei campionate National Basketball Association (NBA) la rând 2000, 2001 și 2002. Ulterior, legenda cunoscută și sub numele de Black Mamba, a mai câștigat două campionate NBA alături de Pau Gasol, Andrew Bynum, fiind liderul celor de la Lakes. De remarcat faptul că jucătorul american a intrat în NBA încă din liceu.

Cu o zi înainte de moartea sa, a fost depășit de James LeBron în clasamentul NBA All time scoring list, clasându-se la momentul morții sale pe locul al 4-lea.

A avut 81 de puncte într-un meci și se spunea despre el că avea un fade away de-a dreptul legendar.  A fost membru în echipa americanilor de la Jocurile Olimpice din Beijing 2008 și din Londra 2012, câștigând medalia de aur.

Pe lângă numeroasele realizări pe plan profesional, acesta a apărut într-o lumină negativă când a fost acuzat de viol în 2003, lucru ce i-a încetinit drumul spre succes. Totuși, a fost achitat când tânăra ce l-a acuzat a refuzat să depună mărturie.

Realizările sale au atins apogeul când a primit titlul de „Cel mai valoros jucător din NBA” (MVP) în 2008. A câștigat un Oscar pentru cel mai bun scurtmetraj și un Emmy cu animația Dear Basketball în 2017.

Odată cu ruperea unui tendon în aprilie 2013, cariera sa urmează o cale descendentă, finalizându-se cu pensionarea în 2016.  Considerat unul dintre cei mai mari jucători ai tuturor timpurilor, Kobe Bryant a murit, împreună cu alte patru persoane, în accidentul de elicopter, lăsând în urmă familia și fani îndurerați.

Kobe Bryant a murit alături de fiica sa de 13 ani, Gianna, ea fiind una dintre persoanele din elicopter.

Vestea morții legendei baschetbaliste a atins apogeul tragicului când s-a aflat că una dintre persoanele din elicopter a fost chiar fiica sa de 13 ani, Gianna.

Dumnezeu să-i odihnească…

RIP, Black Mamba…

Cine a fost Kobe Bryant?

Elevă a Liceului Teoretic „Ion Constantin Brătianu” din Hațeg iubește literatura. Cu dorința de a scrie cât mai mult, s-a alăturat echipei POV21 pe data de 30 aprilie 2019. Este îndrăgostită de sentimente, natură și umanitate, fire analitică și realistă continuă să scrie despre ceea ce vede în jur.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi