Simona Halep participă în acest moment la Australian Open, unul dintre cele mai populare Open-uri la nivel mondial. În 2018, Simona a participat la AO și a ajuns până în finală. Acum a făcut câteva declarații care îi pun pe gânduri pe internauți și iubitorii de tenis. După ce a aflat de retragerea Carolinei Wosniacki, Simona Halep a discutat puțin despre retragerea ei.

Lider mondial timp de 71 de săptămâni, câștigătoare a 30 de turnee, dintre care unul de Grand Slam (Australian Open 2018) și unul la Turneul Campioanelor (Singapore 2017), Wozniacki este una dintre cele opt jucătoare (Navratilova, Evert, Graff, Sharapova, Wade, Goolagong, Serena Williams) care au reușit să câștige cel puțin un trofeu timp de 10 ani consecutiv sau chiar mai mult.

Prietene în afara terenului și adversare pe platoul de joc, Simona Halep a aflat veștile despre retragerea Carolinei și a ținut să facă o declarație publică la conferința oficială de presă, care are legătură cu retragerea sa!

„Să vă spun cinstit, am vorbit cu fratele meu ieri despre asta. Nu m-am gândit încă, probabil o voi face la fel ca ea (n.r. – Wozniacki), să anunţ că e ultimul turneu şi apoi mă retrag. Nu pot să spun că este ultimul an, pentru că eu îmi schimb destul de des părerea şi nu e bine.

Probabil că o să anunţ înaintea unui turneu şi apoi voi fi OUT din lumea asta”, a declarat numărul 3 WTA.

După eliminarea de la Melbourne a Carolinei Wozniacki, învinsă de Ons Jabeur în turul al treilea, aceasta și-a încheiat cariera de jucătoare profesionistă. A ținut să anunțe că Australian Open va fi ultimul său turneu în decembrie anul trecut și așa a fost. Sportiva a declarat că a fost învinsă de greșelile pe care a încercat șă le evite și să le perfecționeze toată cariera.

„Rămân cu multe lucruri. Realizările din teren sunt uimitoare, fanii, sentimentele pe care ni le provocați atunci când veniți și ne încurajați la meciuri, sprijinul primit din partea familiei, mai ales din partea tatălui meu, cel care m-a antrenat în toți acești ani” – a declarat daneza în vârstă de 29 de ani.