Coronavirusul
Coronavirusul

Coronavirusul a „aterizat” în Europa.

Noul virus apărut în luna decembrie a anului trecut în China s-a extins deja pe trei continente: Asia, America și Europa! La 2300 de kilometri distanță față de România, o țară foarte dezvoltată a anunțat public două cazuri de pacienți sub control medical.

Infecţiile cu coronavirus pot provoca maladii respiratorii – unele dintre ele pot fi severe şi chiar mortale, precum MERS (Sindromul respirator din Orientul Mijlociu) şi SARS (Sindromul Acut Respirator Sever), iar altele mult mai blânde, precum răcelile comune.

Virusul care a făcut 41 de victime în ultima lună se pare că a ajuns în Franța! Două cazuri au fost semnalate de către statul francez prin Ministrul Sănătății, Agnès Buzyn, vineri seara într-o conferință de presă. De asemenea, sunt cercetați alți 50 de pacienți care prezintă simptomele virusului care se manifestă sub forma unei gripe.

Unul dintre pacienții francezi este internat la Bordeaux și altul la Paris, declară Agnès Buzyn. Acesta a precizat că autoritățile vor lua toate măsurile în încercarea de a stopa propagarea virusului. Pacientul din Bordeaux are 48 de ani, a revenit din China, a trecut prin oraşul Wuhan, a avut primele simptome pe 23 ianuarie. Despre cel din Paris nu se cunosc detalii deocamdată, potrivit AFP.

Coronavirusul a făcut 41 de victime!

Un bilanț recent arată că până vineri au decedat 41 de persoane din cauza virusului și sunt peste 900 de cazuri de infecție! Marele Zid Chinezesc s-a închis parțial și celebrarea Anului Nou Chinezesc a fost anulată de către autorități. 11 orașe au fost închise și cazuri de infectați cresc de la oră la oră.

Măsura de urgență luată de autoritățile chineze este să construiască în 6-10 zile un spital cu 1000 de locuri pentru analizarea, tratarea și stoparea virusului. Cazurile de coronavirus s-au răspândit ulterior în SUA, Thailanda, Taiwan, Singapore, Hong Kong, Macao, Vietnam, Coreea de Sud, Japonia și Nepal.

Ca o măsură de precauție în spitalele și unele zone publice din România s-au amplasat panouri de înștiințare în legătură cu virusul. Sunt în carantină membrii Filarmonicii „Banatul” din Timișoara care au concertat în orașul „mamă” al virusului, Wuhan. 18 angajați ai filarmonicii au fost puși în carantină pentru 10 zile!

Filarmonica de Stat Transilvania a transmis că niciun muzician din ansamblul său nu este infectat și nu sunt posibili purtători al noului coronavirus, potrivit Mediafax.