Ivanna Ravac e o actriță, DJ și din punctul meu de vedere o scriitoare foarte bună. E omul extremelor și nu ezită să experimenteze nimic. De la actorie, la muncă de PR până la model nude și cam orice job îți poți imagina, ea le-a făcut pe toate.

Eu cred că avem nevoie de modele ca ea în societatea noastră unde toată lumea se ascunde după uși închise.

Mi-au plăcut realitatea și onestitatea ei. Uite așa am decis să îi iau interviul.

Î: De ce crezi că ai nevoia asta constantă să te expui lumii?

R: Din lipsă de ipocrizie. Nu-mi place prefăcătoria și cred că viața e mult prea scurtă ca să ne-o petrecem pretinzând că suntem altfel. Nu mă forțează nimeni s-o fac, nu e o parte a jobului meu, mi-am făcut job-ul cu mâinile goale, nu știu alt om care să facă deodata toate lucrurile pe care le fac eu.

Î: Într-o țară unde femeile sunt învățate să se ascundă, să nu înjure, să fie cât mai tăcute și ascultătoare, tu cum ai reușit să treci peste asta?

R: Mediul în care am nimerit a fost foarte eliberator. Comunitatea influențată de stilul muzical pe care l-am ales m-a ajutat foarte mult. Al doilea lucru care m-a ajutat trec peste asta a fost actoria.

Modeling-ul nu m-a ajutat decât parțial și foarte târziu, în primii ani de modeling eram foarte complexată. Abia în ultimii ani am devenit 100% liberă. Chestia asta se învață cu timpul, nu te trezești într-o zi și gata, wow, ești alt om.

Momentul culminant e când îți dai seama că nu datorezi nimic nimănui.

Photographer: Alex Chelba
Make-up Artist: Sheherezada Kouchaki


Î: Cine crezi că te-a influențat cel mai mult?

R: Am avut și eu, ca toți copiii, anumite modele după care m-am ghidat, majoritatea luate din rândul artiștilor preferați. Daca e vorbim de lumea „imediată”, primul care-mi vine în minte e regizorul meu, Cristian Bajora. E același om cu care am făcut pregătire ca intru la Facultatea de Actorie. Lucrez cu el de zece ani. Mi-a deschis mintea, m-a redirecționat, mi-a dat nişte răspunsuri de care aveam nevoie.

Alta persoană ar fi Costin Beizadea, omul datorită căruia sunt DJ, omul care m-a ajutat să-mi urmez pasiunea și a găsit în mine puterea de a continua chiar și atunci când eu o pierdusem.

Experimentatul lucrurilor m-a influențat și el la rândul lui. De asta exist pe acest pământ.

Când te închizi la o singură chestie te limitezi. Când vezi mai multe perspective devii empatic. Dacă o ții doar pe linia asta, poți fii economist de exemplu. Faci facultatea de economie, stai doar pe lângă oameni care au terminat facultatea aia, ieși doar cu cercul de prieteni de acolo și te însori tot cu o economistă.

Când tragi linia, îți dai seama toată viața te-ai lovit doar de aceleași cifre, aceleași discuții, aceleași glume, același orizont. Eu nu sunt așa.

Cunosc de la prostituate, modele de video chat până la ingineri și medici.

În modul  ăsta te extinzi și te influențează te deschizi ca om.

Î: Dacă ție îți place să fii privită de alții, e la fel pentru tine? Îți place să priveșți?

R: Îmi place să descopăr oamenii, să îi privesc presupun. Îmi place să mă transpun în pielea mai multor oameni, să trăiesc o zi în pielea fiecăruia. Privindu-i mă ajută să îi înțeleg. Dacă n-aș fi făcut actorie, probabil psihiatrie, mi-aș fi dorit să cunosc oamenii mai mult decât în mod obișnuit.

Să văd tot ce cuprinde mintea unui om chit că e în standardele noastre sau nu.

Vreau să văd cât de departe se poate duce mintea umană și de ce.

Î: Care este cea mai mare frică a ta?

R: Îi știi pe cerșetorii care ajung să doarmă pe bănci? Mereu m-am întrebat cum ajungi în situația asta. Cum ajungi să n-ai pe nimeni? Eu mă gândesc că dacă mă pun proprietarii la ușă și ajung la demență sau heroină sau ceva de genul? Bă, aș avea unde să mă duc?

Nu îmi e frică de singurătate. Îmi e frică să nu fiu într-o situație unde te trezești că nu ai la cine să apelezi.

Singur la modul de nu are cine să te ajute.

Î: Spune-mi o insultă care te doare, știu că ești constant criticată, dar nu pare să te afecteze.

R: Am avut o viață grea. Lucrurile astea te fortifică până când ești zid. La nivel de vorbe, chiar nu contează. Oamenii zic că bravez, dar sincer nu ai ce să îmi faci.


Pic by Eugene Summers
Make-up by Cristina Georgiana Zlatan

Î: Care crezi că sunt defectele tale principale?

R: Sunt aeriană, foarte aeriană, nu sunt în stare să fiu atentă sau să memorez lucruri. Sunt pe altă planetă, în general sunt foarte comodă. Comodă până la extrem, sunt foarte inconsecventă.

Încerc automotivez în proiectele mele personale. Daca țineam pe treaba aveam răbufnirea asta online mai devreme.

Pun întotdeauna plăcerile deasupra responsabilitaților.

Î: Eşti o persoană care are nevoie de validare sau ești convinsă de propria persoană?

R: N-am nevoie de validare în sensul cât de frumoasă și cât de deșteaptă sunt. Nu pentru validare sunt aici, vreau să mă vadă lumea. Eu cu mintea mea proastă, chiar cred că am lucruri de zis. Poate sunt doar o mediocră care se află și ea în treaba ei.

Eu fac toate lucrurile astea că am nevoia să fiu văzută. Să îmi împart gândurile cu alții. Eu scriu, postez . Ce face lumea după e treaba fiecăruia.

Î: Pare că te fascinează partea asta de droguri, videochat, alcool. De ce?


Pic by Alex Chelba

R: Ne atrage foarte mult parte asta obscură. Inclusiv cartea mea e despre asta. Un model care face trafic de droguri și se luptă cu o grămadă de probleme emoționale.

Cartea e 85% biografică. E real ce e acolo și chiar am făcut lucrurile astea. Mediul care m-a influențat pozitiv are și laturile sale negative, droguri, alcool etc.

Î: Ai avut mesaje de la alte persoane care ți-au spus ca le-ai inspirat într-un fel?

R: Da, am tot avut și  bucură asta. Nu m-am considerat niciodată vreo purtătoare de stindard al generației, departe de mine gândul ăsta.

Dacă  avea ceva de transmis ar fi exact chestia asta:

Fiți liberi, înțelegeți  nu „trebuie”  faceți nimic dacă nu vreți.

Urmați vocea interioară şi aveți încredere în voi și în instinctul vostru. Singura noastră menire în viață e fim fericiți, eu așa cred. Și mulțumesc m-ați ales pe mine inspir 🙂


Autor: Irina Zabarcenco

Foto: Bogdan Cirlan