Dana Budeanu
Dana Budeanu

Românii parcă se chinuie să promoveze entități și influenceri care nu își au locul pe ecrane. Ce fel de bărbat ești tu dacă promovezi prostie în loc de cultură și suflet? We’re going down folks. Azi vorbim despre Dana Budeanu, sau cum să transformi o divă anonimă într-o zeitate.

Pe principiul „hoțul strigă hoțul”: marțafoaica strigă marțafoii. A explodat internetul de verdicte și reacții la verdicte. „Marțafoi”, „amețite” și „mafioți” au devenit cuvinte cheie prin căutările românilor pe net.


Dana Budeanu


La o analiză introspectivă, putem realiza că animalul de spirit al Danei Budeanu este un bărbat burtos de 40+ ani, care bea bere pe canapea în timp ce se uită la meci.

E un burtos într-un corp de coțofană împopoțonată, care bea „numai cola zero, că cel cu zahăr are gust de sirop”. Și totuși, se descrie drept „stilistul vedetelor”. Culmea, nu?

Personal, moda nu a reprezentat niciodată un motiv pentru care să judec oamenii și să pun etichete. Totuși, trebuie să recunosc că mai urmăresc critici de modă din când în când. Na, ce să faci, amețitele tot amețite rămân. Și dacă de la criticii de modă „amatori” chiar aflu chestii legate de modă, de la Dana Budeanu aflu că sunt o amețită nesimțită pentru că îmi permit să mănânc un mic când ies la grătar cu prietenii. Aflu că dacă iubitul îmi cară rucsacul ca să fie galant, e de fapt un marțafoi, și că trebuie să judec orice bărbat care nu corespunde unor standarde.

Și chiar: hai să vorbim de standarde și cine le impune

Dacă secolul nostru e despre desprinderea de standarde și etichete care nu au nici un rost, Dănuța vine și ne arată cum trăiește ea în anul 1900 toamna. După ce oamenii încep să fie din ce în ce mai comozi cu ei înșiși, vine o tipă ( o „cine-i, bă, asta?”) și impune ea noi (vechi) reguli de viață. Că doar…

Dacă bei cocktail, ia o mătură, fă ce fac femeile!

Poate e doar o glumă. Poate e doar o scălămbăială ieftină pentru niște bani pe care nu știe cum să îi facă altfel. Doamne ajută să fie așa! Vreau să știu că oamenii care cred cu tărie în principii de genul „femeia stă acasă, bărbatul merge la muncă” au murit în secolul trecut. Dacă nu e așa, însă, mafioților, beware!
Standarde frate? Ce cuvânt e ăsta? Îl găsim în DEX?

Standardele ți le impune societatea și tu alegi dacă le iei de bune sau nu. Nu-ți poate spune nimeni frate că nu ești bărbat pentru că bei cocktail-uri sau că nu ești bărbat pentru că n-ai o burtă cât stima de sine a maneliștilor. Nu-ți poate impune nimeni cum să fii om, standardele impuse de societate și promovate de scaieții ăștia pe internet ar trebui să fie echivalente cu zero pentru tine.

Dragii mei, nu vă mai cramponați de toate porcăriile pe care le vedeți pe internet!

Hai să promovăm integritate, nu dive anonime care dau din gură de două ori și gata sunt mari oameni. Avem 5GANG, avem Dana Budeanu, avem manele care acoperă motorul unei mașini Tesla. Dar de Vadim de ce nu mai vorbește nimeni? De oamenii care chiar încercau să deschidă mintea populației de ce nu vorbește nimeni?Ne concentrăm pe perlele de la colțul străzii în loc să susținem oamenii care fac ceva pentru societatea asta.

Hai să încetăm și să privim puțin și spre viitor. Nu cred că v-ar plăcea ca nepoții noștri să ajungă să fie misogini care pun femeile la treabă cât timp ei își lasă burta la incubator. Nu cred că v-ar plăcea ca nepoatele noastre să fie mini influenceri care se dezbracă pe micile ecrane când nu mai au parte de atenție, să fie spălate pe creier și să scoată pe gură anomalii de inimaginat.

Let’s cut the bullshit and be real.

Aici nu mi-am vărsat frustrările. Am încercat să pun în lumină incompetența noastră de a promova ce e bun și curat, ce aduce ceva valoros societății.

Deci hai să ne trezim și să facem auziți oamenii care chiar merită!


Autori: Georgiana Badea & Raluca Călin