„Omul s-a născut liber; dar pretutindeni el se află în lanțuri.
Unii se cred stăpânii celorlalți, dar nu-și dau seama că sunt mai sclavi decât aceștia.”
„Libertatea e într-adevăr la dispoziția tuturor, dar are totuși un preț.”

Astea sunt cuvintele multimilionarului Robert Kiyosaki, investitor și antreprenor american. Doamnelor și domnilor, vă invit să vorbim despre o poveste de succes – sau cum să ajungi milionar! 

Ce putem învăța de la el?

Înainte de toate, e nevoie să iți spun, indiferent ce vei alege să faci cu viața ta, dacă dorești să ai succes, e nevoie să muncești. DAR NU ORICUM!

Ori de cate ori te afli în fața unui moment important, întreabă-te astfel:

„Construiesc o conductă sau car galeți?”
„Trag pe brânci sau lucrez inteligent?”

Oricine vrea să atingă succesul și indepedența, are nevoie să știe că cei mai mulți și mai bogați sunt antreprenorii și investitorii. Există și angajați/ liber profesioniști milionari, dar procentul lor e mic, în jur de 5%.

În cazul în care procentajul lor ți se pare promițător și ceea ce citești ți se par bălării, poți să ieși. Nu ai găsit ceva interesant, ști vorba lui Iohannis:”Ghinion”.

 

Ai rămas? Felicitări!

Primul pas niciodată nu e ușor.Dacă vrei să ai succes în oricare din cele 4 cadrane( angajat/ liber profesionist/ antreprenor/ investitor), este insuficientă cunoașterea aptitudinilor tehnice. Mai trebuie să cunoști diferențele esențiale care îi determină pe oameni să aleagă un anume cadran. Odată ce ințelegi acest lucru, viața iți va fi mult mai ușoară!

Urmărirea propriilor interese poate fi o treabă dificilă și, uneori, plină de confuzii, mai ales la început.

Sunt multe lucruri de invățat, indiferent cât de multe stiți acum. Este un proces de o viață. Din fericire, doar începutul este greu. Odată ce vă angajați să mergeți până la capăt, viața începe să devină din ce în ce mai ușoară. Nu ar trebui să fie un lucru greu, sau simțit egoist, dacă stai să te gândești, e ceva normal.

Am înfirit în tine un mic foc? Vor urma și alte de articole asemănătoare pe viitor, așa că rămâi aici pentru următoarele articole!

Autor: Leon Scridon