Cocalarul ordinar
Cocalarul ordinar

 

Cocalarul ordinar (melteanus ordinarus) este o specie larg răspândită pe meleagurile țării noastre dragi. Acesta poate fi întâlnit în diferite zone ale țării, indiferent de anotimp. Este identificat prin aspectul său inconfundabil: gleznele permanent golașe, sprâncenele sunt ori pensate cu rigla, ori mai stufoase decât vegetația din Delta Dunării, iar mirosul pătrunzător de spray Gucci sau Armani luat de la consignația din colțul străzii este de nelipsit.

Disclaimer: Acest text este o satiră, evident, dar poți să-l iei cum vrei tu, dragă cititorule, că mă doare fix în flora și fauna României. Dacă vrei să râzi sunt aici, iar dacă vrei să te plângi există reality show-uri.

Cocalarul de rând se camuflează în societate prin anumite elemente caracteristice.

Acestea sunt definitorii pentru toată specia: hainele de firmă cu logouri mai mari decât casele lor cu turnulețe argintii. Fie că sunt luate direct de la marile case de modă sau sunt fakeuri din piață, indivizii adoră să fie acoperiți de firme din cap până în picioare. Demnă de menționat este gecuța cu puf din perioada rece. Ea este o derivată mai săracă pentru haina canadiană, denumită și parka. Această geacă este întâlnită în proporție de 90% la pleiadele tinere. Exemplarele mature ale speciei preferă mai degrabă hanoracul de plastic Abibas și Aierda.

Cât despre IQ și nivelul lor de inteligență, nu s-a găsit evidență încă.

Nimeni nu are informații concrete. După nenumărate studii conduse cu un incomensurabil curaj de oamenii de știință, experții au rămas fără speranță în aflarea de date pe acest subiect. Nimeni nu a reușit să se apropie îndeajuns de mult de un specimen… Și să rămână în viață sau destul de sănătos din punct de vedere mintal pentru a relata un verdict coerent.

Dacă vrei să contribui și tu la determinarea IQ-ului acestor specimene, cumpără o cameră auto aici pentru a-i prinde în trafic!

Comportamentul acestei specii magnifice este unul specific și pe măsură.

Este caracterizat prin ambitusul extrem de înalt al vocii – și plăcut ca sunetul de bormașină în noaptea de Paști. Această caracteristică este folosită de fiecare dată când se simte amenințat de alte specii precum metrosexualii și hipsterii… Sau din cauza insecurităților provocate de lipsa unei coloane vertebrale, a dragostei de tată și, probabil, săpun.

Cocalarul are tot timpul o gumă în gură pe care o mestecă.

Din motive necunoscute de oamenii de știință, deoarece nu acoperă mirosul de disperare, singura explicație pentru folosul gumei este utilizarea ei în așa fel încât să producă cât mai mulți decibeli.

Un talent nemaiîntâlnit la alte specii până în acest moment este capacitatea indivizilor de a se grupa în număr uluitor și în timp record pentru a-și rezolva conflictele teritoriale și reproductive cu o persoană catalogată, de cele mai multe ori, drept „bulangiu”. Din momentul executării metehnei, va fi recunoscut ca dușman de întreg stolul.

Masculii alfa din această specie pot fi văzuți migrând în autovehicule precum Lamborghini, Porsche și Rolls Royce.

Cei beta în Mercedes, Audi și BMW, iar omega optează în general pentru tren sau autobuz (nu că ar avea altă opțiune). Indiferent de statut și poziția sa în ierarhie, cocalarul ordinar își anunță prezența prin sunete recalcitrante pentru deținătorii de timpan și neuroni numite în general, „manele”.

Bineînțeles, volumul acestor sunete are un singur defect: „Dă mai tare, tati, că se plâng vecinii că n-aud!”

Toată lumea pe o rază de 50 de metri trebuie să știe ce gusturi rafinate are specimenul în cauză. Alte plăceri nevinovate ale acestor indivizi sunt banii, gagicile și păcănelele. Cea mai mare neplăcere pe care i-o poți aduce unui individ apartenent acestei specii e să-i vorbești de dușmani sau sărăcie.
După datele Institutului Național de Monitorizare Avi faunistică, specia cocalarul ordinar are efective numeroase și sănătoase, și nu este inclusă pe lista patrimoniului periclitat.

În final, putem spune că specia se adaptează bine modificărilor climatice și se autosusține cu succes.


Autor: Melania C. Baston