violenței asupra animalelor
violenței asupra animalelor

 

Da, această cruzime bolnavă față de animale chiar există. Scriu aceste cuvinte pentru că eram într-o zi pierdut de plictiseală și mă uitam liniștit pe o secțiune cu titlurile zilei în materie de știri. O nouă față a violenței asupra animalelor. Și ele au familia lor! 

Dau scroll ca un curios ieftin ce sunt. Și observ un subiect care m-a sensibilizat atât de tare, că n-am putut să nu îl împart și cu tine.

Respectiva știre era despre două persoane care atârnau de țeava tavanului… un cățeluș.
Oroarea era inimaginabilă, cretinismul celor două persoane trecea orice limită. Dorința de răzbunare pentru acel câine creștea sporadic în mine. Sunt oripilat de sufletele unor oameni, monștri, creaturi și anomalii ale universului care găsesc să-și facă plăcerile proprii pe corpul animalelor, pe sufletul și mintea acestora. Dezgustul pe care mi-l provoacă mă face să urăsc rasa umană, să mă opresc din a face parte din existența acestora.

Durerea pe care o simt în suflet când văd animale chinuite de oameni așa-ziși „RAȚIONALI”, mă termină psihic și emoțional.

Simt răzbunare, o răzbunare crudă, și caut disperat dreptatea pentru ființele în suferință.

Violența față de animale.

Violența față de animale mi se pare o chestiune crucială. Violența în sine mi se pare un lucru sub criteriile umanității, dar cea față de animale este cu totul oribilă.

Sunt conștient că uciderea animalelor este permisă pentru export sau pentru transformarea lor în mese festive.

Dar nu sunt de acord cu tortura, uciderea și suferința pe care acești monștrii o generează animalelor care nu merită această soartă. Așa e, nici cele de pe mese și cele din galantare nu își merită soarta, porcii, vitele, bovinele și toate cele, dar acesta este cursul lor, aceasta este menirea lor, de asta sunt date și de asta avem grijă de ele la un moment dat, până le punem punct.
Există o diferență colosală. Pe ele le lăsăm să-și continue existența prin urmașii lor, se înmulțesc și ne oferă drept jertfă pentru a ne ține pe noi în viață.

Dacă vrei să îmi spui ceva legat de asta, chiar te rog să mă judeci și să-mi spui că sunt tâmpit că gândesc așa.

Însă eu fac diferența între animalele fără putere de apărare și cele cu putere de apărare, care nu sunt date pe pământ pentru a fi domesticite. Le ocrotim cât este nevoie și le hrănim și le oferim tot ce e mai bun pentru ca la final, când le bate ceasul, să ne ofere și ele ce e mai bun.

Vreau să faci diferența între cruzime, tortură, violență, răzbunare și jertfă, continuitate și destin.

Hai totuși să revenim și să punem o pedeapsă pentru cei ce săvârșesc aceste fapte? Nu. Să votăm uciderea pe loc a acestora? Nu. Singura soluție ar fi tortura. Cum ei fac asta animalelor din plăcere, pentru distracție sau amuzament, să simtă pe pielea lor tot ce simte și un animal care este supus la chinurile respective. Să îndure zile întregi fără mâncare, apă, doar violență fizică, violență psihică.

Dragostea față de animale.

Cu toții iubim animalele, cu toții ne gândim la cățelul sau pisica noastră de acasă, care ne așteaptă să îi oferim o bucățică de mâncare, o bucățică de iubire și puțină atenție.
Nu chinui animalele, nu le face să sufere. Cum tu plângi din cauza neputinței, așa plânge și el din cauza torturii. Se simte trădat, se simte îndurerat și știe că nu mai are alt sprijin în afară de tine. Nu-l chinui și nu-l face să își piardă încrederea în tine.

Protejează sufletul de lângă tine care vrea să fie iubit, sprijină-l și oferă-i tot ce ai mai bun.

Îți va mulțumi cu propria lui viață. Când  simte că ești trist, el vine și te îmbărbătează cu privirea lui, el te scoate afară din lumea asta nebună a internetului, el te aduce cu picioarele pe pământ și îți arată că și el este viu și are nevoie de tine.


Autor: Cristea Alexandru

Foto: Armine André