Tesla manele
Tesla manele

Dumitru de la Brăila, un artist bucureștean, a recunoscut faptul că românii sunt fani ai mașinilor Tesla.

A râs cu lacrimi când a văzut recenziile americanilor: „Cică vor să audă motorul, că ăla-i sunetul pasiunii. Ei n-au muzicieni de calitate prin zonă să știe ce e aia pasiune adevărată? Până și zgomotul de pe Golf-ul meu cu motor puternic de 1.4, evident fără tobe, e acoperit de manele!”

Aurel, posesor de Dacia Papuc, confirmă:

„E de treabă Tesla asta, sau cum s-o numi. Cu o singură viteză nu mai trebuie să dau din schimbător, cum lucrează muierea la cratiță cu lingura de lemn, ca să intre în a doua!”

Evident, există și nemulțumiți, majoritar săteni, care au criticat calitatea mașinilor, spunând că pe vremea lor era suficientă o sârmă ca să repare mașina singuri: „Mecanicul satului s-ar uita ca vaca la tren la asemenea automobile, dom’le! Astea sunt mânării de la ficiorul ăla, Nikola Tesla, știu eu sigur! Decât să rămân pe drumuri când mă duc la căpălit cu o coptură electrică, mai bine cumpăr bolidul socrului, marca Aro, cu el conduc confortabil și pe coclauri!”

Sperăm ca, în viitor, să fie suficient de pregătiți americanii pentru a oferi o recenzie completă pentru astfel de mașini.

Fotograf: Filip Andreea