Dacă nu v-ați dat seama încă din titlu despre ce este vorba în acest articol, țin să vă anunț că în evidența noastră, ca de fiecare dată, intră femeia și sufletul mare al acesteia. Cum se descurcă în societate femeile cu sufletul mare? Hai să aflăm împreună!

Cea mai frumoasă făptură creată vreodată de Dumnezeu sau orice alt zeu. Că nu degeaba zeița frumuseții e femeie și nu bărbat. Măcar acolo să vadă și ei că suntem mai bune. Nu că în alte domenii nu am fi, dar îi lăsăm să spere și să creadă prostiile ce le ies pe gură.

Fie că vrei un job bine plătit sau doar un bilet la un concert, mereu angajatorul sau vânzătorul o să te privească de sus.

O să te privească direct în suflet!

Sufletul mare și-a spus mereu cuvântul la cozile infernale la care trebuia să aștepți sau la barul de unde voiai să îți cumperi și tu o apă plată. Că ești o domnișoară și altceva nu se cuvine să guști în opinia multora. Ai avut mereu o portiță ce te-a salvat, o portiță ce a deschis multe uși și poate și suflete.

Orice femeie are extrem de multe roluri în această societate: de mamă, de iubită, de soție, de CEO, de dentist ajungând până și în armată. Suntem puternice și putem ajunge oriunde și orice ne dorim cu puțină muncă și perseverență. Dar uneori ușile ni se închid în față doar pentru că avem un suflet mare!

Dacă vrei să te angajezi ca director la o firmă trebuie să te ferești, să îți ascunzi feminitatea și să fugi dacă cumva o altă femeie trebuie să îți spună da. Doar nu poți fi mai bună decât ea. Dar dacă e bărbat treaba se schimbă puțin. Trebuie să fii cât mai naturală, cu un suflet de neuitat.

Așa ajungi mai repede în top. În top-ul șomerilor.

După cum bine știți, marile puteri ale lumii sunt conduse de bărbați, la fel ca marii fizicieni sau astronauți, la fel ca toți scriitori de mare succes.

Oh, da, ne-ați luat cam tot! Dar la baza puterii voastre stă o femeie pentru că „un bărbat de succes are în spatele lui o femeie puternică”.

Normal că e puternică. Că doar trebuie să se ascundă când merge pe stradă, să nu i se vadă sufletul. Că trebuie să suporte priviri din toate părțile. De gelozie, de admirație sau pur și simplu de curiozitate. Curiozitate insistentă ce devine enervantă la un moment dat .

Femeia e de vină.  

Ca femeie te simți neputincioasă în fața unor bărbați bine făcuți sau chiar și a celor mai uscăței, că dacă-ți dă o palmă și cățelul tot ești jos. Ești hărțuită, voluntar sau chiar și involuntar.

Trebui să fi primit măcar o dată în viață, ca femeie, un mesaj cu „hei, pisi, ce suflet frumos ai”. Ai fost sigur într-un club cu fetele și „din greșeală” bărbatul de lângă tine ți-a atins formele maiestoase. Dar normal că a uitat să își ceară scuze, că doar a fost o greșeală.

Tu ești de vină că porți o bluză prea decoltată, că dacă nu ești o sfântă. Că ai luat o fustă, poate, mult prea scurtă pentru ochii insistenți ai trecătorului.

Mai bine te teleportezi.

Ți s-a întâmplat, sigur, ca femeie, să pleci într-o seară acasă singură și, de frica dubioșilor ce te pot urmări pe străzi, alegi să iei un taxi. Trebuie să fii în siguranță. Sau măcar ar trebui, dar te cam îndoiești de asta după primele cuvinte.

Spui liniștită o adresă și bam, auzi ceva ce parcă îți scârțâie în ureche. „Folosești  jucării?” La prima impresie crezi că omul are o cască ceva, că vorbește la telefon. Te ferești să răspunzi, să nu pari o dubioasă, dar observi că întrebarea se repetă.

Răspunzi în cel mai simplu mod posibil, dar întrebările devin mai insistente și îți dorești să te fi teleportat acasă.

Scapi, ajungi în fața casei într-un sfârșit și le mulțumești toți zeilor că ești în siguranță.

 Cum se descurcă în societate femeile cu sufletul mare? Tratează totul ca pe un exercițiu de supraviețuire.

Scapi, dar parcă totuși ai rămas captivă. Captivă într-o lume în care sufletul mare al femeilor te poate face victima unui abuz psihic de care, evident, greu vei mai scăpa.