Diferențele dintre generații – zidul pe care unii nu-l vor dărâmat

 

Ce înțelege o persoană prin „diferență”?

Părerile sunt împărțite, iar deosebirile sunt multe și se fac în funcție de mai multe criterii. Diferențele dintre generații – zidul pe care unii nu-l vor dărâmat! 

Dar cea mai mare diferență întâlnită este cea dintre generații. Faptul că generațiile se judecă între ele nu o duce pe niciuna mai presus decât alta. Dar hai să vedem lucrurile și din perspectivele noilor generații:

Când spunem diferența dintre generațiine gândim la generația părinților şi a copiilor. Orice om care a trecut de o anumită vârstă începe să privească în urma lui.

Aceste distincții sunt bazate pe modul în care au trăit ei și trăim noi.

E normal și natural ca lucrurile să nu stea la fel ca pe vremea în care copilăreai tu. Lucrurile şi obiceiurile se schimbă odată cu trecerea timpului.

Generația de astăzi are liber la orice informație doar accesând internetul, în timp ce generația trecută avea acces limitat la informații, găsind resursele necesare în cărțile din biblioteci.

Da, ai crescut într-un mediu cu o tehnologie redusă și te-ai bucurat de zilele din fața blocului. Dar puțină atenție la ceea ce zic: cine anume îi învaţă cu tehnologia de la începutul vieții? Vă asigur eu că acești copii de abia descoperă lucruri minore. Dar, da, generațiile superioare le dau tabletele și telefoanele în mână de când sunt mici, apoi toată lumea se întreabă de ce aceștia sunt atât de dependenți?

După cum ar spune bunicii și părinții, generația aceasta esteprivilegiată. Acesta este un principal motiv pentru conflictele și diferențele dintre generații.

Însă, din cauza comunismului și a legilor stricte, generația trecută are o gândire severă şi puțin limitată în ceea ce privește exprimarea liberă a personalității.

Fiecare generație are frumusețea ei.

Nu vor exista niciodată generații bune și rele pentru că fiecare va vedea lumea diferită, iar perspectivele noastre poate nu vor mai fi niciodată la fel cu cele ale viitoarelor generații.

Dar asta este ceva frumos atât timp cât ai o minte deschisă. Ar trebui să ne deschidem ochii și să vedem frumosul care se ascunde după toate nemulțumirile noastre.

Sunt multe diferențe în ceea ce privește acest subiect.

Părinții au un alt mod de a trata unele subiecte și conversații. În realitate, relația părinte-copil a suferit destul de multe schimbări cu trecerea timpului, părinții devenind mai înțelegători cu copiii lor, dar pierzând respectul. În trecut exista mai mult respect și mai puțină prietenie.

Punându-te puțin în locul lor, ai realiza faptul că și tu ai fost odată ca ei.

Toți suntem oameni, avem propria imaginație și putem gândi de unii singuri. Cel mai bine este să ne explorăm pe noi înșine, să ne cunoaștem și, cel mai important, să vrem să cunoaștem noul. Un lucru pe care orice persoană l-a dorit atunci când el făcea parte din noua generațiea fost să fie lăsat să viseze și să ajungă acolo unde și-a dorit, chiar dacă a fost doborât de eșecuri. Chiar și generațiile superioare au avut visuri, speranțe, au trăit diferite emoții și sentimente.

Sunt multe diferențe, dacă stăm să ne gândim. Însă cel mai mare impact îl are timpul. Părinții au un alt mod de a trata unele subiecte și conversații. Unii nu au răbdarea necesară pentru a-și asculta copiii sau unii pur si simplu nu au chef. E ironic, dacă stăm să ne gândim.

Noi încercăm să ne spunem problemele și să cerem ajutor, însă primim un feedback negativ, apoi adulții se întreabă de ce copiii lor au luat-o pe căi greșite.

Vă spun eu: din cauză că nu vă faceți timp măcar jumătate de oră să îi ascultați. Punându-te puțin în locul lor ai realiza faptul că și tu ai fost odată ca ei.

E adevărat totuși că ne judecăm unii pe alții, însă trebuie să învățăm să ne şi acceptăm. Noi nu înțelegem cum au trăit ei, iar ei nu înţeleg cum trăim noi. Modul de viață este diferit, însă se găsesc şi puncte comune, dacă stăm să le căutăm.

Atunci când realizezi că suntem oameni, iar oamenii nu sunt perfecți, vei putea trăi frumos.

 


Autori:

Georgiana Fratiloiu

Lorena Moldovan

Moldovan Lorena
Moldovan Lorena
Elevă la Colegiu Național "Iancu de Hunedoara", profilul filologie. Își găsește echilibrul în mediul spiritual, meditând, cintind despre univers si efectele acestuia asupra noastră. Mottol ei este „Când eram mic mama mi-a spus: Dacă te duci în armată, vei deveni general. Dacă te duci la seminarul teologic, vei deveni Papă. În schimb am dvenit artist şi sunt Picasso.“

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare