Culori și senzații – sinestezia universului

0
159 views

Ploaia formează diferite picături de apă din nori care cad pe suprafața Pământului. Te-ai întrebat vreodată care e legătura dintre culori și senzații – sinestezia Universului de când lumea și Pământul? Îți spunem noi! 

Ne asemănam destul de mult cu fenomenele naturii în ceea ce privește modul nostru de a ne comporta.

Mai important este să ne imaginăm că picăturile care se izbesc de sol sunt lucrurile de care suntem nemulțumiți. Deși este destul de frustrant faptul că de acestea ne izbim la orice pas, la fel ca ploaia, este un circuit, ocupând un loc important în viețile noastre. Este ceva natural, enervant, dar productiv.

Fară această „ploaie” din viețile noastre nu am putea să creștem și ne-am ofili destul de rapid.

Neavând nemulțumiri nu am avea nici sentimentul de a evolua constant.
Curcubeul apare după ploaie, deci nu aștepta să vină fericirea fără puțină suferință.
Curcubeul se formează atunci când lumina soarelui se reflectă în picăturile de apă. Prin urmare, fără ploaia ajutată de razele soarelui, curcubeul nu ar putea apărea. În mod normal, trecerea de la o culoare la alta se face continuu, ceea ce ne transmite de fapt starea de spirit din noi care este ușor influențabilă. Pe partea tradițională, curcubeul este descris având culorile: roșu, oranj, galben, verde, albastru, indigo și violet.

Din acestea putem observa o puternică proiecție spre descrierea oamenilor din jurul nostru. 
-roșu

Este partea exterioară a unei persoane. Toți vrem să afișăm o personalitate puternică și încrezătoare precum această culoare.

-oranj

Este spiritul unei persoane. Fiind o culoare poziționată la jumătatea drumului dintre galben si roșu, ne transmite un echilibru aparte.

-galben

Reprezintă vibrațiile pozitive aflate într-o persoană, precum razele soarelui care conțin vitamina fercirii.

-verde

Simbolizează pacea interioară, reprezentând mentalitatea unei persoane. Fiind o culoare care ne transmite împrospătare, aceasta ne stabilizează claritate mentală.

-albastru

Este meditația interioară, modul nostru de a ne relaxa pentru pacea lăuntrică.

-indigo

Simbolizează adevărul, sinceritatea; adevărul absolut din sufletul unei persoane.

-violet

Aceasta este o vibrație ușor simțită și văzută din spectrul curcubeului, care, după părerea mea, simbolizează sentimentele interioare, greu de exprimat.

Fiecare culoare în parte înfățișează câte o parte dintr-un simțământ. Culorile curcubeului se contemplează împreună cu chakrele având aceleași culori. Oamenii comunică cu mediul exterior prin intermediul acestora: Muladhara, Chakra de Bază (roșie) , Svadhisthana, Chakra Sacrală (oranj), Manipura, Chakra Focului (galben), Anahata, Chakra Inimii (verde), Vishuddha, Chakra Gâtului (albastră), Ajna, Chakra Sprâncenii (indigo), Sahasrara, Chakra Coroanei (violet).

Din fiecare chakra radiază un anumit număr de canale energetice, care, bineînțeles, sunt percepute diferit de fiecare persoană în parte. Percepute de mine prin vibrațiile culorilor curcubeului.

Cele șapte culori ale curcubeului corespund cu cele șapte note muzicale, cele șapte Planete, cele șapte ceruri și cele șapte continente.

Se spune că sufletul nostru are șapte proprietăți, acestea fiind sub influența Planetelor, iar cele șapte simțuri antice sunt: mirosul, vederea, auzul, gustul, simțul tactil, mișcarea și vorbirea.

Universul este infinit, plin de semnificații și lucruri care se leagă una de alta într-un mod misterios. Culori și senzații – acestea reprezintă sinestezia universului. 

 


Autor: Moldovan Lorena

Fotograf: Alexandru Nicoleta