viața nu este despre a supraviețui
viața nu este despre a supraviețui

Suntem cei care nu încetează să evolueze, cei care trec strada cu telefonul în mână, cei care cred că viața este doar despre a supraviețui. Mai nou, avem influenceri care te conving în maxim cinci minute că nu există cremă mai bună decât aia prezentată de ei și cu siguranță nu au sponsorizare ca să-ți pălăvrăgească ție până cumperi produsul. Nu mă pasionează influencerii, din contră, mă abțin al naibii de tare din a-mi da ochii peste cap sau a spune ceva de dulce când aud cuvântul ăla. Da-i postul Crăciunului, mă abțin din comentarii.

INFLUENCERII nu-s ăia care îți prezintă o cremă pe care nici măcar n-au dat ei banii și n-au testat-o cu adevărat, ca să îți zică un rezultat real. Influencerii sunt oamenii ăia care își toacă timpul și energia făcând ceva pe bune, ca să schimbe -chiar și pentru o mână de oameni- mentalități de „merge și așa”.

Ne-am săturat de oameni care fac lucruri pentru faimă și bani. Vrem oameni care spun lucruri reale. Viața nu este despre a supraviețui!

Da, știu câțiva care chiar v-ar deschide ochii.

Printre postări pe Instagram am dat de un astfel de un om fain. L-am văzut din întâmplare și l-am urmărit o perioadă bună, până ce am observat că, într-adevăr, face chestii mișto. Nu mă dezic, deci, din a-l prezenta și vouă. Poate îl știți, iar dacă nu, ar fi o ocazie numai bună să îl cunoașteți.

Se numește Stan George-Cristian, @cristianstan pe Instagram. I-a plăcut justiția și dreptatea, așa că a terminat Dreptul în București. E un foarte mare fan al ideii de dezvoltare personală, însă de ceva vreme s-a axat foarte mult spre dezvoltarea inteligenței emoționale. Spune că, odată ce înțelegi ce simți, de ce și cum, poți să preiei controlul total asupra vieții tale, iar abia de acolo să începi să te dezvolți pe toate planurile.

Contentul său se bazează pe motivare. Cumva, găsește o sursă de motivație pe care o împărtășește cu toată lumea. E omul care îți explică fapte reale, detaliat, în clipuri, story-uri, și am fost plăcut surprinsă când, după ce că mi-a răspuns în mai puțin de 5 minute, prietenos și cu un vibe care parcă îți dă energie, a fost de acord să îmi acorde un interviu la fel de non-conformist ca postările sale. Adică, pe bune, doar uitați-vă la asta:

„În momentul actual, am o comunitate superbă de oameni care cred în lucrurile despre care eu vorbesc, ajungând la 74.000 de oameni în online. Tot ce scriu sau spun provine din experiențe personale, strânse fie din întâmplări prin care am trecut, fie din materialele pe care le testez și pe care apoi le aplic în viața mea. Îmi doresc ca punctul culminant al carierei mele să arate ca o școală ce lasă noii generații lucrurile esențiale în formarea unei cariere și a unei vieți pe măsura viselor din copilărie.”

De unde a pornit această inițiativă?

„Totul a pornit din frica de a rămâne singur, simțind că, pe cont propriu, nu sunt destul de bun încât să pot să îmi îndeplinesc obiectivele. Mult timp am trăit în iluzia că alte persoane pot să facă pentru mine mai multe lucruri decât eu pot face singur, așa că am simțit mereu nevoia să am pe cineva constant în viața mea. Încercând să creez acest zid de siguranță în jurul meu, am realizat în cele din urmă că eu, de fapt, construiam un zid în spatele căruia mă blocam tot pe mine. Încercând să fiu în siguranță, nu îmi dădeam voie să îmi dovedesc cât de puternic sunt. Așa că asta a pornit în mine dorința de a-mi arăta că pot să fac tot ce îmi doresc fără să simt vreodată nevoia de a aștepta din exteriorul meu soluțiile.”

Cum a reacționat lumea la început, atunci când postările tale nu mai erau simple poze?

„Ca orice lucru care iese din zona <<normalului>> sau <<anticipării>>, simțim nevoia de a ne proteja prin diverse moduri. În cazul meu, a fost vorba de neîncredere în proiectele pe care le începeam. Schimbările din viața mea au fost bruște, multe din lucrurile obișnuite începusem să le fac diferit, poate chiar total opus. În primă fază am fost ignorat, apoi ridiculizat, iar în cele din urmă, apreciat. Este un drum normal prin care va trece orice persoană care încearcă să facă o schimbare nu chiar <<populară>>. La mine a fost vorba de trezit la 6 dimineața, apoi de o oră și jumătate la sală, continuând cu altă oră de citit un curs sau o carte de dezvoltare personală. Tot ce am făcut a fost creat într-un cadru cât mai vizibil, postând tot ce fac pe Snapchat și Facebook inițial, urmând apoi Instagram, dând voie oricărui om să privească și să… critice (inevitabil).”

Ce părere are familia ta despre acest proiect?

„Nu le-a plăcut în mod deosebit vizibilitatea cu care lucram, încurajându-mă să fac lucrurile doar pentru mine. Însă am simțit că prin ceea ce fac pot ajuta mai mulți prieteni, doream să-i încurajez prin puterea exemplului.”

Cum vezi proiectul tău în viitor?

„Îmi doresc să mut lucrurile din ce în ce mai mult în zona offline, să cunosc cât mai mulți oameni, să le aflu poveștile. Fiecare dintre noi vine pe acest pământ cu un motiv și cu un mesaj. Motivul îl putem arăta prin lucrurile pe care le facem, iar mesajul va vorbi pentru noi atunci când lucrurile pe care le facem vor fi gata. Îmi place să-mi imaginez că, atunci când eu nu voi mai fi pe aici, o mare parte din cei care vor rămâne vor privi tot ce încerc acum să fac, nu ca pe o soluție de a îmbunătăți societatea în care trăim, ci ca pe o normalitate cu care ne înconjurăm.”

Creezi conținut și pe partea de YouTube. Cum e să fii atât în fața, cât și în spatele camerei?

„Este un proces de care am ajuns să mă îndrăgostesc. Pe partea de YouTube sunt încă la început, încă greșesc și încă învăț din greșeli. Cred că asta este partea mea preferată, cea în care nu știu ce fac sau cu ce se mănâncă. Ador fiecare parte, atât cea în care compun materialele, cât și vorbitul în fața camerei și editatul.”

De unde vine toată această motivație?

„Sunt motivat prin simplul fapt că pot să fac asta. Este ca și cum m-ai lăsa într-un magazin de dulciuri și mi-ai spune să fac ce vreau. Tot ce aș face ar fi să mănânc dulciuri. Asta se întâmplă când îți găsești pasiunea și o urmezi. Lucruri care par dificil de făcut vor fi a doua ta natură. Este chiar mesajul și motivul meu. Ce fac acum nu este un simplu content în online. Instagram, YouTube sau Facebook sunt pentru mine doar instrumente. Faima și tot ce vine la pachet nu m-a interesat și nu mă va interesa niciodată. Dă-mi doar șansa să fac ce îmi place și voi fi veșnic recunoscător!”

Când tu ești „la pământ”, cum reușești să te ridici?

„Stările sunt temporare. Nu mă grăbesc niciodată să mă ridic dacă simt că nu este momentul să fac asta. Sunt conștient că n-o să fiu toată viața ori bine, ori rău. Mereu va fi un mix între cele două, așa că ambele sunt la fel de importante, pentru că știu că ambele stări mă vor învăța ceva. Cât timp sunt deschis să învăț, sunt deschis și să simt.”

Ai avut momente în care ai vrut să renunți la proiect?

„Începutul a fost cel mai greu. Asta pentru că nu credeam inițial atât de mult în puterea pe care o pot avea, că pot fi mai mult decât niște gânduri transmise mai departe. Nu vedeam mai mult decât se întâmpla în acel moment. Așa că nu eram pregătit să investesc atât de mult timp, energie și efort. Însă am văzut ceea ce pot să fac, schimbarea pe care o pot produce. Ușor-ușor, am devenit una cu proiectul. Am ajuns la concluzia că nu construiam ceva, ci mă construiam chiar pe mine. Eu eram proiectul. Așa că dacă renunțam la el, renunțam la mine.”

Ce faci în viața de zi cu zi când nu ești online?

„Din punct de vedere profesional, studiez. Când nu sunt notar, citesc sau joc Fifa. Fac sport, ies cu prietenii, trăiesc fiecare moment cum pot mai bine. Însă dacă nu sunt în online, nu înseamnă că nu sunt cu gândul la online.”

Anul acesta e aproape gata, ce ți-ai mai dori să realizezi pe ultima sută de metri?

„Tot ce îmi doresc este să mențin trendul ascendent. Mă bucură mult să văd cum crește comunitatea în fiecare zi, îmi place să știu că ideile atrag și sunt împărtășite celor dragi. Sunt un tip care urmărește constant cifrele, statisticile. Îmi place să îmi fac planuri și strategii, așa că acum lucrez la tipul de conținut cu care voi începe noul an și, în același timp, încerc să văd cum pot să cresc mult mai mult pe Youtube.”

Ce părere și ce sfaturi ai despre și pentru generația Z?

Nu faceți lucrurile doar de dragul de a fi făcute. Nu căutați să aveți mereu pe cineva alături și nu renunțati la voi pentru alții, pentru că tu ești singura persoană care va rămâne lângă tine, atât la bine, cât și la greu, pentru tot restul vieții tale.

    Viața nu este despre a supraviețui!