Personalitatea - nu se capătă

Personalitatea – nu se capătă, se cucerește

"în Psihologie & Relații" by

Personalitatea – nu se capătă, se cucerește.” -Dimitrie Gusti.

Toate activitățile cu care eram obișnuită, cumva nu făceau parte din mine, nu aparțineau genului meu de a fi. Cu timpul mi-am dat seama că mereu încercam să mă modelez după oamenii care mă înconjurau, încât uitasem cât de speciali suntem noi ca oameni, fiind doar noi înșine.

În fiecare dimineață îmi vedeam reflexia în oglindă. 

Dar de mult timp nu mă mai regăseam în imaginea proiectată chiar în fața ochilor mei. Am pus repaus timpului pentru a mai căuta măcar o fărâmă din ceea ce eu eram de fapt. Voiam să îmi revăd strălucirea din ochi și să scot la suprafață zâmbetul meu care era de ceva timp apus.

În ziua aceea, totul s-a schimbat, iar eu mă regăseam tot mai mult cu fiecare secundă care trecea. Îmi amintesc că, deși era toamnă, soarele era atât de viu încât căldura și strălucirea lui au pătruns în adâncul sufletului meu, făcând lumină prin tot întunericul dens, care a poposit o perioadă prea îndelungată de timp.

M-am refugiat în trăirile mele interioare pentru a putea pune deoparte lucrurile în care nu mă regăseam.

Dându-mi această șansă am devenit puternică și sigură pe mine. Am început să mă iubesc și să înțeleg că ceea ce vor oamenii de fapt este să devii ca ei. Dar cu ce rost să devin ca ei? Cu ce rost să cred mai mult în alții decât în mine?
Era toamnă afară, iar natura a început să moară, dar pentru mine atunci a început totul să pară viu…

Personalitatea – nu se capătă, lupți pentru ea, o cucerești, ți-o însușești, căci ea nu e altceva decât propria-ți reflexie! 


Autor: Moldovan Lorena
 Fotograf: Filip Andreea

Elevă la Colegiu Național "Iancu de Hunedoara", profilul filologie. Își găsește echilibrul în mediul spiritual, meditând, cintind despre univers si efectele acestuia asupra noastră. Mottol ei este „Când eram mic mama mi-a spus: Dacă te duci în armată, vei deveni general. Dacă te duci la seminarul teologic, vei deveni Papă. În schimb am dvenit artist şi sunt Picasso.“

3 Comments

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

"Ultimele de la POV21"

Oamenii oglindă

Oamenii oglindă

„Căci ce se întâmplă când se-ntâlnesc doi oameni oglindă făcuți din același
Derulează înapoi