Ne asumăm dacă arde, însă aceasta este opinia noastră! În premieră, vă oferim un mic ghid de buzunar în care facem o călătorie prin lumea absurdităților: Cum să nu fii cretin pe internet – ghidul începătorului!

Astăzi, dragi cititori, am venit să facem, efectiv, haz de necaz și să vărsăm puțin ceaiul pe dumneavoastră.

Vedem în absolut fiecare zi tot felul de postări ale tinerilor pe internet, pe rețelele de socializare sau un fișier trimis de către prieteni sau familie și rămânem totali uimiți de prostiile ce suntem nevoiți să le citim.

V-ați săturat? Stați calmi că și noi!

Am ajuns la extrem, nu mai vrem să vedem sau să citim tot felul de porcării, vrem să învățăm, să evoluăm și să ajutăm. Dar cum să facem asta când suntem înconjurați de ignoranță și oameni cu un IQ de 80 ?

Persoane culte, inteligente stau în întuneric de frica celor limitați, se ascund de reproșuri și speră ca totul să revină la normal. Astfel tinerii din ziua de azi ajung ignoranți, nepăsători și să fim sinceri, proști.

Nu încercăm să jignim pe nimeni, dar pe bune, asta-i realitatea.

Pur și simplu oamenii nu înțeleg că e atât de simplu. Cum să nu fii cretin pe internet? Ce înseamnă de fapt asta? Înseamnă că oamenii nu știu să-și exprime opinia personală.

Îți sună cunoscut?

Am mai menționat-o pe vecina de la trei, face săraca pereche cu tanti care vinde păstârnac în piață de data asta. Femeile astea știu să-și exprime opinia și să-ți argumenteze-n fel și chip ceea ce susțin. Noi de ce nu putem? Mai bine zis, de ce există persoane care nu pot?

Opinia reprezintă prin definiția ei o idee, ceva ce-ți trece ție prin căpșor în momentul X. De exemplu acum te gândești de ce stai cu ochii în telefon și citești nebunia asta de articol. Te-am captivat, așa-i?

Era o vorbă că prostul își dă cu părerea, unul mai răsărit are o opinie solid argumentată.

Era, era dar este încă de actualitate vorba aceasta. Da, ca să nu fii cretin pe internet TREBUIE să susții ceea ce spui, să ai argumente, să nu scoți ceea ce zici de unde n-ar trebui.

Pur și simplu nu înțelegem ce e așa de aiurea să fii un om normal și să n-arunci cu pietre în tot ceea ce vezi. Dacă arunci măcar s-o faci cu țintă. Și prin asta mă refer la a-ți consolida opinia.

E, oare, atât de greu să respecți oamenii?

Suntem oameni cu un scop comun: să ne susținem. Nu zicem să-l susții pe nenea care dă manelele la maxim la 3 dimineața dacă ție nu-ți place. Propunem să fii tolerant.

T O L E R A N T.

Spune-i, concret, de ce te deranjează faptele sale. Dă-i un motiv (prost exemplu, știm, cui nu-i plac manelele la 3 dimineața?).

Nu-ți bate joc de munca altora!

Dacă omul s-a simțit bine când a scris un articol și totodată a făcut și pe alții să se simtă bine, nu da cu bâta-n baltă dacă nu ai un punct de vedere ce merită a fi semnalat. Nu persecuta pasiunile, viața, personalitatea cuiva dacă nu știi să spui și de ce o faci.

Cum putem scăpa de asta? Simplu, pune-ți frate mintea la contribuție.

Să știi că dacă postezi ceva intelectual, ceva ce poate ajuta pe cineva, niște informații utile nu o să vină nimeni peste tine în casă. Ba mai mult, poți ajuta oameni să se dezvolte, ceva ce e bine venit mereu. Însă dacă începi să arunci în stânga și în dreapta cu comentarii jignitoare și decapitezi munca altora, află că-ți pierzi timpul degeaba.

Abține-te!

Din a fi idiot și încearcă să nu mai scrii orice comentariu jenant ce ne face să ne punem semne de întrebare. Nu e prea bine dacă ajungem să ne întrebăm dacă a scris o gorilă sau o ființă umană.

Citește!

Mai citește și tu o carte din când în când și compară lucrurile, nu strică să ai și o altă viziune asupra unei situații, nu sta ca un încuiat în zona ta de confort, scapă de prostie. Citește cu atenție dacă tot o faci, nu judeca până nu ești informat.

Și nu în ultimul rând, fii om!

Ți-a dat Dumnezeu (sau în ce divinități mai crede lumea pe aici) gură ca să vorbești, nu să împroști cu venin! Fii rațional, dar să nu cazi în penibil! Schimbarea ești tu!


Autori:
Badea Georgiana
Bîrgăoanu Laura Ștefania