reconstruim o bibliotecă arsă în incendiu
reconstruim o bibliotecă arsă în incendiu

 


Ah, dar cât de importante sunt poveștile în copilărie.

Visăm prin ele, deseori trăim prin ele. Oh-dar-mereu ele ne marchează și ne schimbă și preschimbă de atâtea ori încât nu ne mai recunoaștem. Așa stăteau lucrurile și la școala „Tiberiu Utan” din Văleni, Maramureș – doar că ei au rămas fără povești. Din fericire, a sosit timpul să reconstruim o bibliotecă arsă în incendiu!

Pe 10 mai 2019 un incendiu le-a mistuit școala, pierzându-se atât calculatoare esențiale orelor de TIC cât și cărțile din biblioteca școlii.

Biblioteca POV21
Distrugerile cauzate de incendiu sunt semnificative.

Echipa POV21 a avut șansa de a discuta cu o profesoară de română de la școala în cauză, iar entuziasmul și pasiunea ei pur și simplu ne-au dărâmat, fiind profund emoționați de dăruirea ei ca dascăl. Își dorește să înființeze un cerc de lectură, să țină ore nonformale cu elevii, să îi inspire. Și e al naibii de nedrept că nu poate.

Fiindcă echipa noastră iubește oamenii excepționali și își propune să îi susțină, mai ales când găsim super-eroi la nivel local, ne-am extins proiectul Biblioteca POV21 și în Maramureș. Am amplasat cutii în care puteți dona cărți în toate școlile din Sighetu Marmației, iar, dacă sunteți din București și vreți să ajutați, puteți trece pe la evenimentul Andreei Chiuaru – Shop my library #10 | Blind date with a book la Tucano Coffee (AFI Park, 4&5).

Orice ajutor contează enorm și ar putea face o diferență colosală pentru acești copii și tineri extraordinari.

Iar, dacă nu ajungeți în locațiile de mai sus, puteți trimite cărți la adresa: Aleea Nucului, bl.1, ap.15 Sighetu Marmației.

Desigur, este foarte important ca lectura să fie una potrivită elevilor din clasele 1-8.

Poate doriți să îi ajutați să își trăiască propriile povești, dar nu vă puteți despărți de cărțile îndrăgite.  Noi vă înțelegem! În acest caz, puteți dona accesând acest link.

Ajutați-ne să reconstruim o bibliotecă arsă în incendiu!

Biblioteca POV21 - Tiberiu Utan Văleni
Proiectul Biblioteca POV21 vrea să îi ajute pe cei de la școala „Tiberiu Utan” din Văleni, Maramureș!