Da, da, știu că relația voastră e toată numai lapte și miere. Totuși, când vezi că trece una cu sufletul la înaintare și al tău iubițel întoarce capul după duduie, nu te ia un fior pe spate și îi pocnești un dos de palmă după cap? Nu-i așa că așa-i? A fi sau a nu fi geloasă – aceasta este întrebarea!

Și, astfel, se întâmplă următorul lucru:

Tu, fată de casă, deșteaptă, frumoasă, devreme acasă, pachet complet completat de aceiași nervi și nebunie a fiecărei femei cu țiglele pe casă. Că nu-s toate-i partea a doua, o discutăm altă dată.

El, bărbat frumos, elegant, studios, iar pachet complet completat de vrăjeală tipică de cuceritor al vremurilor noastre. Intervine „cupidoneala feisbucească”, mai exact un ador la poza aia fainoșagă, mai un mesaj, mai un pupic, te faci cu o relație tipică. Toate bune și frumoase, da’ ce te faci când așa cum ți-a dat ție ador-uri și comentarii la pozele alea sublime, vezi într-o zi, ador, de la el la… o duduie care NU ești tu?

N-ai anticipat asta, nu?

Te duci și-l întrebi ca o femeie rafinată și calculată celebra întrebare: „Da’ cine-i, mă, aia?!” și auzi răspunsul tipic: „Doar o prietenă, iubire!” .

Păi stai așa, că nu-i așa.

Voi nu tot prieteni erați la început, până când n-ai mai făcut tu pe încrezuta și ați ieșit? Și apoi altă întâlnire, și alta, și alta, până a dat dragostea-n voi mai ceva ca surdu-n clopot? Erați, nu?

Și nu te apucă gheara geloziei când vezi că aia-i dă mesaj? Că nu recunoști tu și îi spui că ai încredere e partea a doua. Dar gelozia, în cantitate inițial minoră, e acolo.

Ați văzut vreodată relațiile lăutarilor?

Eh, măcar de curiozitate, urmăriți parcursul unei astfel de relații. Se prea poate să vă uimească niște lucruri.

Când unul pleacă la cântare, iar celălalt stă acasă și vede live-uri cu dedicații și nebunii, nu-l ia așa o gelozie?

A, la voi nu?

Știu eu pe una care vorbea cu gagică-su și îi spunea dragul de el că-i acasă, cuminte, și când colo intră aia mică pe un live și-l vede pe cumințel, fain, frumos, la dracu-n praznic cu prietenii.

Nu-i așa că bărbații-s niște scumpi?

Sau tot așa, mai știu pe unul care ieșea în fiecare dimineață la cafea fără gagică-sa și săraca fată s-a pomenit într-o zi că ăla micu’ numai cafele nu bea diminețile, da-i plăcea tare mult de-o mândră.

Cum și-a dat ea seama? Pe Instagram. A intrat draga de ea să vadă ce mai e nou și găsește postare cu bărbată-său bot în bot cu una.

Au apucat-o pandaliile și geloziile și toți nervii din lume erau în capul ei? Normal!

Dar n-a scalpat-o pe mândruță, din nefericire, însă l-a lăsat pe el cu ochii-n soare.

Bravo, fată! Dar a fost geloasă atunci? A fost.

E boală grea cu gelozia asta. A fi sau a nu fi geloasă? Oricum o dai, tot nu e bine.

Oricâtă încredere zici tu că ai în el, oricât de bine v-ar merge, orice om care iubește sincer e puțin gelos în unele momente. Mai ales când tu cu instinctele tale de ninjalău presimți că ceva nu-i bine.

Important e să nu întreceți măsura, da-i relația voastră, fiecare cu cât știe. Mai e și vorba aia, ce nu știi, nu te afectează, așa că ori păstrați bine secretele, ori e vai și amar de pielea voastră, căci există ceva numit karmă și ajunge pe rând la fiecare.

Karma asta e un fel de Moș Crăciun…

De-ai fost cuminte, primești lucruri faine de la viață. De-ai jucat la două capete… baftă!