Pot să bag mâna în foc și să nu mă ard dacă spun că femeia nu va fi înțeleasă niciodată. Căci dacă ar fi fost înțeleasă, nu mai existau căsătoriile de azi, nici relațiile n-ar mai fi fost ce sunt și zău, aventurile de o noapte încep să devină o regularitate.

 De ce să îți bați capul încercând să înțelegi ființa asta frumoasă și a dracului, când poți bine mersi să îți aplici farmecele de bărbat ce se vrea a fi alpha și să ai încă una pe lista ta de cuceriri? Normal că nu cred ce am zis și nici femeia pe care testezi trucurile de cucerit văzute pe Instagram nu te crede. 

Tu, însă, crezi că te crede și îi dai bice cu vrăjeala. Dar, ăsta e unul din jocurile femeilor. Ne place șahul. Nu, nu cel în care el spune shh și ea murmură un ah tras de păr (sau extensii), ci cel în care tu te crezi regele, când, de fapt, ești doar un pion care cade la primul pas greșit.

O gagică ce are și neuroni stabili sub părul ăla coafat milimetric și deține o bibliotecă mai diversificată decât colecția de machiaj e o gagică periculoasă, băiete. Dar una peste alta, ne trebuie și nouă o prezență masculină în viața noastră. Știți voi. 

Normal că v-ați gândit la nebunii. 

Femeia e creatura menită să fie iubită, nu înțeleasă, spunea Sigmund Freud și mare dreptate avea. 

Să o iubești? Poți și o faci, îndrăgostitule care ești. Să te enerveze până îți albește părul? Normal că o face, e una dintre activitățile sale preferate. Dar, să te ferească sfinții licurici să enervezi femeia în perioada de război a lunii. Știți vorba aia: grijă mare cu femeile, căci spălăm urmele de sânge de ani buni. 

Asta așa… ca preaviz. 

Printre truse de machiaj, tocuri și alte nebunii, femeia mai are niște ași în mânecă. Care-s ăștia? Doar nu-s nebună să-i spun pe toți, mai avem și noi secretele noastre.

Vă spun însă TOPUL CELOR 5 MINCIUNI ALE FEMEILOR.

 

Pe locul 5 e ceva ce se practică încă din cele mai vechi timpuri și e dubios că încă mai credeți asta. 

FEMEIA NU E NICIODATĂ GATA ÎN 5 MINUTE.

Hai, ziceți voi, masculilor alpha, că nu luați poziția așteptării cu bătutul categoric și nelipsit din picior și ochii pe ceas din juma’ în juma’ de oră, când ea v-a spus clar și răspicat că e gata în cinci minute.

Se încalță și vine, v-a zis. Că are 369 de perechi de pantofi doar pentru sezonul ăsta, nu v-a mai zis.

Mai uită și ea, ce să-i faci. Stai acolo, că stai bine. Îți aduc o cafea din partea POV-ului? Fac cinste. Pe vremea asta mi-e milă să te las acolo așteptând. 

Pe locul 4 e un clișeu aplicat fiecărei relații pe care am observat-o de-a lungul timpului. Care-i ăla?

FEMEIA CARE NU CERE PUNCTUALITATE, MINTE

Să-ți spună că totul e ok după ce ai uitat să îi răspunzi la mesajul trimis acum două ore e o mare minciună din partea ei, iar tu o crezi. 

Femeia niciodată nu se mulțumește cu puțin. Suntem lacome în ceea ce privește calitățile bărbatului și mereu e loc de mai bine.

Normal că și din partea femeii calitățile nu trebuie să lipsească, dar, dat fiind faptul că ne-am modernizat și iei telefonul ăla până și la toaletă, poți și tu să răspunzi la amărâtul ăla de mesaj în timp real ca să nu o apuce pandaliile și să se plângă de tine la mama soacră. Căci da, punctualitatea e printre primele cerințe total necesare și fără de care bărbatul nu trebuie să se afișeze în public. Nu ne plac întârziații. Nu doar la prima întâlnire.   

Locul 3 e periculos.

FEMEIA CARE SPUNE CĂ NU E GELOASĂ, MINTE

Sunteți la un eveniment și te întâlnești cu o prietenă veche care face greșeala să îți spună că te-ai schimbat în bine de când nu te-ai mai văzut ea. Îți zice și să mai faceți un grătar între prieteni și ca să fie treaba treabă, ar merge un schimb de numere de telefon. 

Ea, geloasă? Ce ai, măi, ești nebun?! De ce să fie geloasă când știe ce are acasă și știe cât de mult o iubești? Ei bine, dragule, femeia are o definiție ciudată asupra cuvântului gelozie.

În capul nostru, gelozia e prea mult pentru sentimentul care ne cuprinde atunci când dai nas în nas cu o duduie. De ce? Totul ține de comportamentul tău ca bărbat în relație de când te-a cunoscut și până în prezent. Vechea replică ,,e doar o prietenă”, ei bine, e veche și răsuflată. 

Și voi la început ați fost doar prieteni, nu? Bingo. Noi știm ce bărbați avem lângă noi, dar totul ține de comportamentul tău în preajma unei alte femei. Ești dezinteresat și atenția ta e focusată pe iubita ta? Bravo, rar mai văd așa ceva. Ești puțin prea prietenos cu duduia și îți permiți glume puțin cam deplasate? Houston, avem o problemă

Dacă spune că nu e geloasă și totuși își schimbă comportamentul în ziua respectivă și nu numai, atunci minte. O roade gelozia. 

Locul 2 

FEMEIA CARE SPUNE CĂ NU ȘTIE, MINTE

Niciodată, orice ai întreba-o pe femeie despre un subiect random legat de relație, bârfe, prieteni, cunoștințe, ce a făcut cu banii, nu există nu știu. Există ,,ce nu știi, nu te va afecta” sau ,,mai bine lasă’’ spuse sub forma unui simplu ,,nu știu’’. Normal că știe toate bârfele din scara blocului, din oraș și din țară. Dar e mai bine să nu știi că știe anumite chestii. Niciodată nu știe când îi vor fi de folos anumite informații. Normal că banii ăia s-au dus pe cumpărături, dar dacă nu știi prețul pantofilor, nu te afectează. Știe. Dar minte că nu știe multe chestii.  

Ai grijă cu asta!

Locul 1 e cel clasic.

DACĂ ,,NU ARE NIMIC’’,  MINTE!

Femeia se supără relativ repede dacă ceva nu îi convine. Fie că i-ai spus ceva care nu i-a picat prea bine, fie că ai făcut o greșeală, v-ați certat, o supără ceva din afara relației sau orice alți pitici mai avem pe creier, dacă i se schimbă comportamentul în ziua respectivă și nu mai e totul roz, atunci clar are ceva

Cel mai bine e să nu o întrebi de multe ori ce are, ci doar să stai de vorbă cu ea. Îți va mărturisi singură ce o supără dacă vede interes din partea ta pentru starea ei de spirit. Ăsta e secretul. Mereu cheia e în atitudine. 

Băieți, bărbați, cu plăcere! Astea sunt minciunile femeilor. Mint, mai sunt multe dar așa cum am spus, avem secretele noastre și ce nu știți, nu vă afectează.

 Keep the secret!

Autor: Gabriela Luigia